Uitnodiging Persconferentie Evaluatie Te Woon

Aedes

Donderdag 19 januari 2006 om 11.30 uur in Den Haag

Woonbron nodigt u graag uit voor een persconferentie over de Evaluatie Te Woon op donderdag
19 januari 2006 om 11.30 uur in Perscentrum Nieuwspoort, zaal Wandelganger 1, Lange Poten 10 in Den Haag. Het Evaluatierapport Te Woon wordt uitgereikt aan minister Dekker van VROM. Tijdens de persconferentie zullen de minister en vertegenwoordigers van betrokken organisaties en partijen een korte reactie geven.

In het evaluatierapport heeft Woonbron haar ervaringen met Te Woon samengevat. De evaluatie maakt de financiële en organisatorische consequenties inzichtelijk en beschrijft de verwachtingen voor de toekomst. Te Woon is een concept met vier huur- en koopvormen, waarbij de klant zelf kiest welke vorm het beste bij hem past. Na het doorlopen van een aantal pilots en het breed implementeren in de organisatie is Te Woon nu een beproefd concept. Woonbron biedt op dit moment ruim 7.000 woningen Te Woon aan en streeft ernaar al haar woningen Te Woon aan te bieden. Dertien woningcorporaties voeren inmiddels Te Woon of een hiermee vergelijkbaar concept.

Programma
11.15-11.30 uur Inloop met koffie en thee.

11.30 uur Start persconferentie.

Welkomstwoord en inleiding over essenties van de Evaluatie Te Woon door Martien Kromwijk, voorzitter Raad van Bestuur van Woonbron en Maarten Vos, projectleider Te Woon bij Woonbron.

Korte reactie vertegenwoordigers van betrokken organisaties en partijen: rank van Loon, directeur collectief ledenbelang van Vereniging Eigen Huis. René van Genugten, beleidsmedewerker van de Nederlandse Woonbond. Peter Boerenfijn, directeur van Aedes vereniging van woningcorporaties. Staf Depla, Tweede Kamerlid voor de PvdA.
Bas Jan van Bochove, Tweede Kamerlid voor het CDA.
Marco Pastors, oud-wethouder gemeente Rotterdam.
Hugo Priemus, decaan aan de faculteit Techniek Bestuur en Management (TU Delft) Aanbieden Evaluatie Te Woon aan Sybilla Dekker, minister van VROM. Vervolgens geeft de minister een korte reactie.

Gelegenheid om vragen te stellen.

12.15 uur Afsluiting persconferentie. Er wordt gezorgd voor broodjes.

Informatie
Voor meer informatie kunt u bellen met Marlies Bruning, telefoon (010) 472 64 02 of Marco Vriens, telefoon (010) 275 53 43 van team Communicatie Woonbron.

Bij onjuiste ontvangst kunt u contact opnemen met Aedes, telefoon (035) 626 82 30 of fax (035) 626 84 11

Aedes vereniging van woningcorporaties heeft zo'n 550 leden die gezamenlijk circa 2,3 miljoen woningen beheren.