Politie Zuid-Holland-Zuid

19/ 01 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 19-01-2006 o Persberichten District I

DIEFSTAL
DORDRECHT De diefstal van twee visnet shirts en 2 haarbandjes met een totaalwaarde van 4,16 euro is woensdagmiddag 18 januari uitgelopen op een kleine vechtpartij. Een 40-jarige vrouw uit Dordrecht probeerde spullen te stelen in een winkel aan de Grote Markt. Toen het alarm afging, werd zij gevraagd terug te komen. De tas van de vrouw werd gecontroleerd. Daar zat niets in. Toch ging het alarm weer af. Het bleek dat de spullen onder de jas van de vrouw waren verstopt. De bedrijfsleidster (32) vroeg haar wat er onder haar jas zat. De dievegge werd toen boos. Ze wilde weglopen maar werd tegengehouden. Daarop beet de 40-jarige vrouw in de vinger van de bedrijfsleidster en schopte haar. Ook tegen andere medewerkers van de winkel gebruikte zij fysiek geweld. De politie kwam erbij en hield de vrouw aan. Ze heeft de diefstal deels bekend. Er zou ook nog een andere vrouw bij haar zijn geweest die ook een aantal van de goederen zou hebben gestolen. Deze vrouw was al weg toen de diefstal werd ontdekt. De verdachte is in verzekering gesteld en wordt op vrijdag 20 januari voorgeleid aan de rechter-commissaris. De bedrijfsleidster heeft aangifte gedaan van winkeldiefstal/diefstal met geweld.

BEDREIGD
DORDRECHT - 58-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht in verzekering gesteld. Hij wordt verdacht van bedreiging van familie. De man werd aangehouden in een woning aan het Bakema-erf in Dordrecht. Hij zou tussen 16 en 17 januari na een conflict met een zijn eigen vrouw familie in Hendrik-Ido-Ambacht hebben bedreigd. Er is aangifte van bedreiging met de dood gedaan.

MEIDEN MISHANDELD
DORDRECHT Twee jonge vrouwen van beiden 20 jaar uit Dordrecht zijn woensdagavond 18 januari bedreigd en mishandeld in de Bosboom-Toussaintstraat. Twee onbekende jongens scholden de meiden uit op straat en liepen op hun af. Een van de meisjes kreeg een duw en een klap in het gezicht. Ook werd ze bedreigd. De andere vriendin greep in. Ze wilde haar vriendin beschermen en ging voor haar staan. De jongen spuugde in haar gezicht en greep haar bij de keel. Vervolgens kreeg de andere vriendin weer klappen van de andere manspersoon. De slachtoffers konden een goed signalement geven. De politie hield diezelfde avond op het politiebureau aan de Nassauweg een 18-jarige Dordtenaar aan. Hij werd ingesloten. Beide vrouwen hebben aangifte gedaan van openlijke geweldpleging, mishandeling en belediging. De politie stelt een onderzoek in naar de tweede dader.

RIJONTZEGGING
DORDRECHT De politie heeft op woensdagavond 18 januari een 47-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De man reed op de bromfiets op de Wijnstraat. De politie hield hem staande en rook een alcohollucht. Na een blaastest bleek de man teveel gedronken te hebben (535 ugl). Ook bleek bij controle van de gegevens dat de man al een rijontzegging heeft voor rijden onder invloed. De man had dus sowieso niet mogen rijden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

HENNEP
DORDRECHT In een woning aan de Wijnstraat is woensdagmorgen 18 januari een hennepkwekerij ontdekt. Tijdens de ontruiming van de woning werd de hennepkwekerij ontdekt. In de woning werden in een tweetal vertrekken een niet meer in werking zijnde hennepkwekerij gevonden. In de twee ruimtes stonden ongeveer 100 potjes met daarin de resten van afgeknipte hennepplanten. De hennepkwekerij werd ontmanteld. Alle apparatuur en wiet(resten) zullen worden vernietigd.

CONTROLE OPENBARE ORDE
DORDRECHT De politie heeft op woensdagavond 18 januari tussen 19.00 en 22.00 uur een controle op de openbare orde gehouden in de wijken Dubbeldam/Stadspolders en Sterrenburg. De controle was voornamelijk gericht op hangplekken in de wijken. Er werd 1 bekeuring geschreven voor geluidsoverlast op het Johanna Nabererf. De bestuurder (leeftijd/woonplaats onbekend) van een auto daar kreeg de bekeuring omdat hij harde muziek vanuit de wagen draaide. Een 18-jarige jongeman uit Dordrecht werd aangehouden in verband met het niet kunnen tonen van identificatie. Zijn moeder verscheen op het politiebureau met de mededeling dat ze de identificatie niet kon vinden. Zij verklaarde echter wel dat de aangehouden jongeman haar zoon was. Daarop mocht de 18-jarige weer naar huis. Wel kreeg hij een bekeuring voor rijden zonder verlichting op de fiets. In totaal werd er aan 17 personen een bekeuring uitgeschreven voor onjuiste verlichting.