Politie Zuid-Holland-Zuid

19/01 Hoeksche Waard

Dordrecht, 19-01-2006 o Persberichten District III

MISHANDELING EX
KLAASWAAL De politie heeft op woensdagavond 18 januari een 55-jarige man uit Klaaswaal aangehouden in een woning aan de Molendijk. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn ex-vrouw (42). Zij werd op 17 januari na haar werk mishandeld door haar ex voor een woning aan de Oud-Cromstrijensedijk. Dit gebeurde na een woordenwisseling. De vrouw werd op de grond gegooid, geslagen met een tas en geschopt. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan bij de politie. De man werd ingesloten.

DOCHTER BEDREIGT VADER MET MES
OUD-BEIJERLAND De politie heeft woensdagmiddag 18 januari een 15-jarig meisje uit Oud-Beijerland aangehouden in een woning aan het Boerserf. Het meisje had na een ruzie haar vader (45) bedreigd met een mes. Hij vluchtte naar boven en belde de politie. De moeder en zoon waren getuigen. De politie was snel ter plaatse en hield het meisje aan. Zij verzette zich hevig bij haar aanhouding. De vader heeft aangifte gedaan van bedreiging met een mes. Het meisje is ingesloten.

IN DE SLOOT BELAND
NUMANSDORP Een 28-jarige man uit Klaaswaal is in de nacht van woensdag 18 januari op donderdag 19 januari met zijn auto in de sloot beland op de A29 bij Numansdorp. De auto lag half in de sloot, half in de berm. De man was gewond. Hij werd door ambulancepersoneel in samenwerking met de brandweer uit de auto gehaald. Daarna is de man naar het ziekenhuis gebracht waar een gebroken arm en letsel aan gezicht en hoofd werd geconstateerd. De politie vermoedt dat de man had gedronken. Hij rook naar alcohol. Er is bij de verdachte bloed afgenomen zodat vastgesteld kan worden of de man (teveel) alcohol had gedronken ten tijde van het incident. De politie zal later een verklaring van de bestuurder opnemen. Dan kan ook vastgesteld worden hoe het ongeval heeft kunnen plaatsvinden.

JONGEN BEKENT INBRAAK GEPLEEGD IN 2003
OUD-BEIJERLAND Een nu 20-jarige man uit Oud-Beijerland heeft woensdagmiddag 18 januari op het politiebureau in Oud-Beijerland bekend een diefstal te hebben gepleegd in juni 2003. Bij een supermarkt aan de Burg. De Vries Broekmanlaan werd toen een stoeptegel door de ruit gegooid. Binnen werd ook nog een ruit van een kantoor vernield waarna een laptop werd weggenomen. De technische recherche verrichte destijds onderzoek op de plaats delict. Er werden vingerafdrukken gevonden maar die matchten niet met verdachten. In augustus 2005 kwam de 20-jarige verdachte in beeld bij een openlijke geweldpleging. Aan de hand van zijn vingerafdrukken kwam de politie in samenwerking met het Nederland Forensisch Instituut tot de ontdekking dat zijn vingerafdrukken matchten met de inbraak uit 2003. Zodoende werd de jongeman uitgenodigd op het politiebureau. Hij is na verhoor heengezonden. Er wordt nog naar een passende straf gekeken voor de verdachte mede omdat hij ten tijde van de inbraak minderjarig was.

WINKELDIEFSTAL
POLITIE OP ZOEK NAAR GETUIGEN
PUTTERSHOEK De politie is op zoek naar getuigen van een winkeldiefstal in een drogisterij aan de Pieter Repelaerstraat in Puttershoek. Op vrijdag 13 januari j.l. tussen 12.00 en 13.00 uur werd er in een drogisterij vijf stuks lippenstift en 3 stuks mascara gestolen. De totaalwaarde is zon 29 euro. Op het moment van de diefstal meldde zich een klant bij de bedrijfsleidster(53). De vrouwelijke klant vertelde dat ze de dief had gezien. Het zou een man zijn geweest die de make-up zou hebben weggenomen. De klant, een onbekende vrouw, gaf verder geen omschrijving van de man die de make-up wegnam.
De politie komt graag in contact met de betreffende mevrouw die op het moment van de diefstal in de winkel was. Zij en ook andere getuigen worden verzocht contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief).