Vereniging Spierziekten Nederland

Nieuws

Onderzoek seksualiteit chronisch zieken

De Rutgers Nisso Groep, Nederlands kenniscentrum seksualiteit, is gestart met een onderzoek naar de kwaliteit en toegankelijkheid van de seksuologische gezondheidszorg voor mensen met een chronische ziekte. U kunt daaraan meedoen.

Hiertoe zoekt de Rutgers Nisso Groep 50 mensen met een chronische ziekte of blijvende lichamelijke handicap, die problemen ervaren rondom seksualiteit en/of intimiteit én bereid zijn professionele hulp te ontvangen bij deze problemen van een seksuoloog. Deze seksuologen zijn allen verbonden aan de NVVS. De behandeling wordt kosteloos ter beschikking gesteld (uitgaande van ongeveer zes sessies). Deelnemers kunnen aanspraak maken op een reiskostenvergoeding van maximaal 130 Euro.

Om mee te kunnen doen aan dit onderzoek dient u een aanmeldingsvragenlijst in te vullen via internet. Deze vragenlijst gaat voornamelijk over de aard van uw aandoening en uw huidige ervaringen met de (seksuologische) hulpverlening. Uit de mensen die de vragenlijst hebben ingevuld selecteert de RNG 50 mensen die mogen starten met een behandeling bij een seksuoloog NVVS. U kunt meer informatie vinden op www.rutgersnissogroep.nl.

De Rutgers Nisso Groep, Nederlands kenniscentrum seksualiteit, verricht wetenschappelijk onderzoek bevordert de voorlichting, preventie en betere vormen van hulpverlening.
19 januari 2006

VSN - Lt. gen. van Heutszlaan 6 - 3743 JN Baarn tel: 035-5480480 Spierziekten Infolijn: 0900-5480480 - E-mail: vsn@vsn.nl - Postbank 1422400