Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 19 januari 2006

Verdachte aanrandingen aangehouden

TILBURG Afgelopen vrijdag (13 januari) heeft de politie een 14-jarige jongen uit Tilburg aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij betrokken is bij meerdere aanrandingen die recentelijk zijn gepleegd in de omgeving van de Professor Cobbenhagenlaan in Tilburg.

De politie kwam de verdachte op het spoor door extra toezicht in deze omgeving te houden. Daarnaast kreeg de politie hulp van een oplettende getuige, die aan de hand van het signalement dat van de jongen bekend was, de politie kon informeren. Dit leidde afgelopen vrijdag tot de aanhouding van de verdachte. Het politieonderzoek heeft tien zaken in het dossier opgenomen. De verdachte is voor de rechter commissaris geleid. Na deze voorgeleiding werd de verdachte onder voorwaarden weer in vrijheid gesteld. De politie zet het onderzoek voort.

Prostituee op de bon

TILBURG Aan de Lochtstraat in Tilburg hebben agenten gistermiddag rond de klok van vier uur een 33-jarige vrouw uit Tilburg op de bon geslingerd. De vrouw wilde als prostituee wat geld verdienen en werd hierbij op heterdaad betrapt.

Politie vindt hennepkwekerij na brandmelding

TILBURG Bij een brandmelding in een berging achter een woning aan de Weefmeesterstraat in Tilburg troffen agenten in deze de restanten van en hennepkwekerij aan. In de woning van de 47-jarige Tilburger trof de politie op een slaapkamer ook restanten van een kwekerij aan. Op de zolder van deze woning werd een hennepkwekerij met 100 planten aangetroffen. Bij onderzoek door medewerkers van Essent bleek dat de stroom illegaal werd afgetapt. De 47-jarige bewoner is ter plaatse gehoord en tegen hem zal de politie proces-verbaal opmaken.

Inbrekers halen computer en navigatiesystemen weg

TILBURG Vannacht rond de klok van twaalf uur werd er ingebroken in een computerwinkel aan de Dr. Ahausstraat in Tilburg. De inbrekers kwamen de computerwinkel binnen door met een hakbijl een bovenlicht van een deur in te slaan. Uit de winkel namen zij een vrij kostbare laptop en enkele navigatiesystemen mee. De politie heeft een aangifte opgenomen en stekt een nader onderzoek in.

Beginnende bestuurder van de weg afgehaald

TILBURG Aan de Noordhoekring in Tilburg hebben agenten vannacht om kwart over één, een 22-jarige man uit Tilburg aangehouden. Bij controle door de politie bleek dat deze beginnende bestuurder iets meer dan 0.3 promille alcohol in zijn bloed had terwijl het maximum voor beginnende bestuurders op 0,2 promille ligt. De man kreeg een rijverbod van 1 uur.

Politie haalt man uit container

TILBURG In een container aan de Spoorlaan in Tilburg troffen agenten vannacht, omstreeks kwart over één, een 39-jarige man uit Breda aan. Die lag in een container te slapen. Bij controle bleek dat de man ook nog gesignaleerd stond voor een vonnis dat aan hem betekend moest worden. Dat hebben de agenten vannacht gedaan.

Tilburger geeft valse naam op

TILBURG Een 18-jarige man uit Tilburg gaf agenten vannacht om twee uur een valse naam op toen hij werd bekeurd omdat hij zonder licht fietste. Bovendien kon de man zich ook niet legitimeren. Hij kreeg daarom drie bekeuringen aan de broek: fietsen zonder licht, opgeven van een valse naam en het niet bij zich hebben van een identiteitsbewijs.

Inbrekers gaan met telefoonkaarten aan de haal

TILBURG Vannacht rond halfvier werd er aan de Brunostraat in Tilburg ingebroken in een bedrijf. De inbrekers hadden een ruit van de winkeldeur vernield om binnen te komen. Uit de winkel haalden zij voor 6000 euro aan telefoonkaarten weg. De politie heeft vannacht van de 40-jarige eigenaar van de winkel een aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Politie houdt man aan na bedreiging

TILBURG Vannacht om kwart over vier hebben agenten aan de Beethovenlaan in Tilburg een 37-jarige man uit deze stad aangehouden. De man wordt verdacht van de bedreiging van een 58-jarige Tilburgse vrouw. Hij wordt er ook van verdacht dat hij bij deze vrouw een ruit van haar woning vernielde. De aangehouden verdachte veroorzaakte vannacht al langer overlast. Toen de Tilburgse vrouw er genoeg van had is ze naar de buren gegaan om over de overlast te praten. Zover kwam het niet want de vrouw werd direct bedreigd. Ook werd een ruit van haar woning vernield. De politie heeft vannacht van de Tilburgse vrouw een uitgebreide aangifte opgenomen en de politie stelt een nader onderzoek in. In de auto van de verdachte vond de politie het restant van de steen waarmee de ruit werd ingegooid en een hoeveelheid DVDs. Deze goederen zij n in het belang van het onderzoek in beslag genomen.

Verlichtingscontrole levert 37 bekeuringen op

TILBURG Agenten van het biketeam van de politie hebben vanmorgen aan de Langendijk en de Baden Powelllaan in Tilburg een
fietsverlichtingscontrole gehouden. Er werden 37 fietsers bekeurd doe de verlichting niet in orde hadden. En passant kreeg 1 automobilist een bekeuring omdat hij niet handsfree zat te bellen.

Auteur: Carel Bouman