Universiteit van Tilburg

Leon Oerlemans hoogleraar Organizational Dynamics

Benoeming aan de Universiteit van Tilburg

Leon Oerlemans is per 1 januari 2006 benoemd tot hoogleraar Organizational Dynamics aan de Universiteit van Tilburg. Oerlemans' onderzoek spitst zich toe op innovatie, nieuwe organisatievormen (netwerken, tijdelijke organisaties) en regionale economie.

Prof.dr. L.A.G. (Leon) Oerlemans (1959, Tilburg) studeerde van 1979 tot 1986 economie in Tilburg. Hij promoveerde in 1996 aan de Technische Universiteit Eindhoven op een grootschalig empirisch onderzoek naar innovatie in industriële netwerken. Na zijn promotie was hij twee jaar als wetenschappelijk onderzoeker werkzaam bij het Economisch Instituut Tilburg, vervolgens als universitair (hoofd)docent in Eindhoven en tussen 2001-2003 werkte hij als universitair hoofddocent Economie van Innovatie bij de Universiteit Utrecht. Sinds 2003 is hij verbonden aan het Departement Organisatiewetenschappen van de UvT. In dat jaar werd hij ook benoemd tot buitengewoon hoogleraar 'Economics of Innovation' aan de Universiteit van Pretoria in Zuid-Afrika. Oerlemans is ook als research fellow verbonden aan de TU Eindhoven. Oerlemans' expertise ligt met name op het terrein van innovatie en organisatienetwerken (coalities, strategische allianties etc.). Ook is hij deskundig op het gebied van de regionale economie; hij heeft meerdere studies op zijn naam staan over de economische mogelijkheden en perspectieven van Noord-Brabant.

Noot voor de pers
Professor Leon Oerlemans is bereikbaar via tel: 013 466 3153, e-mail: l.a.g.oerlemans@uvt.nl. Informatie over wetenschappers van de UvT is te vinden op www.uvt.nl/webwijs/. Persberichten van de UvT staan ook op internet: www.uvt.nl/persberichten/.

UvT Persbericht