Nieuw innovatiecentrum Hiteq richt zich op technische beroepen

Kenteq

Met de komst van Hiteq is er een innovatiecentrum dat zich richt op de ontwikkeling van technische beroepen in Nederland. Vanuit verschillende perspectieven kijkt Hiteq naar trends. De dynamiek op de terreinen van arbeidsmarkt, onderwijs, technologie en maatschappij zijn voor het innovatiecentrum het uitgangspunt. In samenwerking met het onderwijs, het bedrijfsleven en de wetenschap geeft Hiteq antwoorden op de consequenties van belangrijke vraagstukken voor technische beroepen. Hiteq is een initiatief van kenniscentrum Kenteq.

'Belangrijk is om vroegtijdig ontwikkelingen te signaleren die van invloed op de technische branche kunnen zijn. Vanuit haar positie kan Hiteq door samen te werken de kennis vanuit wetenschap, onderwijs en bedrijfsleven aanboren. Door met partners uit die verschillende richtingen de kennis te combineren, ontstaan nieuwe concepten, modellen, visies die als inspiratiebron voor innovatoren gebruikt kunnen worden in hun toekomstig beleid', verduidelijkt Wil Verhoeven, manager van Hiteq.

Creatieve toekomstscenario's noemt Hiteq ze. Scenario's die iets zeggen over de consequenties van ontwikkelingen voor bijvoorbeeld beroepen, kenmerken van arbeid, ontwikkeling van competenties en maatschappelijke verhoudingen. Sommige zullen worden vastgelegd in rapporten, andere zullen worden verspreid via bijvoorbeeld conferenties en workshops. Innovatieve organisaties zullen zelf met hun kennis een bijdrage leveren aan vernieuwing en krijgen op die manier verrijkte kennis terug. Andere partijen zullen ook stappen richting innovatie zetten en op weg geholpen worden met de eindresultaten.

Als initiatiefnemer van Hiteq zal kenniscentrum Kenteq een belangrijke partner zijn. Zij zal haar kennis inbrengen om tot nieuwe innovaties te komen. En andersom zullen de uitkomsten van innovatiecentrum Hiteq richtinggevend zijn voor de strategie, de positie en de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten van Kenteq.