Gemeente Waterland


De Gemeente Waterland streeft open communicatie en goede dienstverlening aan haar inwoners na. Mede daarom zijn alle raadsstukken op de gemeentelijke website te vinden. Niet alleen de raadsleden hebben hiervan profijt, ook u kunt zo eenvoudig achterhalen wat er op de agenda staat en als u dat wilt daarop invloed uitoefenen door gebruik te maken van uw spreekrecht.

Ook de onafhankelijke Stichting Rekenschap, die desgevraagd burgerjaarverslagen van gemeenten beoordeelt op vormgeving, leesbaarheid, lessen trekken, beoordelingsmogelijkheden dienstverlening en beoordelingsmogelijkheden participatie, heeft de informatievoorziening als voldoende gekwalificeerd. Zo schrijft de stichting: De burgemeester van Waterland is er in geslaagd om over 2004 een zeer verdienstelijk burgerjaarverslag uit te brengen. Hij kan ten voorbeeld gesteld worden voor tal van zijn collegas.

Een andere geste aan bezoekers van het gemeentehuis is de opening van een derde publieksbalie bij Burgerzaken, die de gemeente binnen enkele maanden zal realiseren.