Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 19 januari

Alkmaar, 19-01-2006 o 14.00 uur

Kind gewond na aanrijding.

Heerhugowaard, woensdag 18 januari 2006.

Woensdagmiddag raakte een 10-jarige jongen uit Heerhugowaard gewond bij een aanrijding op de A.C. de Graafweg. De jongen reed met zijn fiets over de Skarpetweg en wilde de kruising met de A.C. de Graafweg oversteken. Hierbij merkte hij een personenauto, bestuurd door een 27-jarige vrouw uit Heerhugowaard niet op. Bij de daarop volgende aanrijding raakte de jongen gewond. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar waar hij is opgenomen.

Snelheidscontroles.

Zwaagdijk-West, woensdag 18 januari 2006.

Woensdagmorgen tussen 07.00 en 10.00 uur werd een snelheidscontrole gehouden op Zwaagdijk. Ter plaatse geldt een snelheidslimiet van 50 km/u. Van 410 voertuigen werd de snelheid gemeten. Hiervan reden er 52 te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km/u.

Hippolytushoef, woensdag 18 januari 2006.

Woensdagavond tussen 19.30 en 21.45 uur werd een snelheidscontrole gehouden op Rijksstraatweg. Ter plaatse geldt een snelheidslimiet van 80 km/u. Van 460 voertuigen werd de snelheid gemeten. Hiervan reden er 48 te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 145 km/u.

Heerhugowaard, woensdag 18 januari 2006.

Woensdagmorgen tussen 09.45 en 12.15 uur werd een snelheidscontrole gehouden op Middenweg. Ter plaatse geldt een snelheidslimiet van 50 km/u. Het is niet bekend van hoeveel voertuigen de snelheid werd gemeten. Er werden wel 12 snelheidsovertredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km/u.

Snelheidsmaniak moet rijbewijs inleveren

Wieringerwerf, woensdag 18 januari 2006.

De 41-jarige bestuurder van een personenauto uit Amsterdam werd woensdagmiddag ridder te voet nadat hij met zeer hoge snelheid over de Rijksweg A7 had gereden. Agenten klokten een gemiddelde snelheid van 195 km/u., terwijl terplaatse een maximumsnelheid geldt van 120 km/u. Bij een snelheidsovertreding van meer dan 50 km/u wordt het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd.

Man aangehouden na het plegen van huiselijk geweld.

Den Burg, woensdag 18 januari 2006.

Woensdagavond is een 31-jarige inwoner van Den Burg in zijn woning aangehouden. De man wordt er van verdacht kort daarvoor zijn echtgenote te hebben mishandeld en vernielingen te hebben gepleegd. De vrouw wist met haar kinderen de woning te verlaten en de politie te waarschuwen. De man is na zijn aanhouding overgebracht naar het politiebureau waar hij in verzekering is gesteld.

Inbraak woning.

Hoorn, woensdag 18 januari 2006.

Woensdagavond tussen 20.00 en 23.15 uur werd ingebroken in een woning aan de Nachtegaal. Men kwam in het huis door het vernielen van een slot in een deur. Vanuit de woning werd een flatscreen monitor, sieraden en glaswerk weggenomen.

Rijden onder invloed van alcohol.

Den Helder, donderdag 19 januari 2006.

In de nacht van woensdag op donderdag werd een 64-jarige bestuurster van een personenauto uit Den Helder op de Mercurius aangehouden. Surveillerende agenten zagen de vrouw daar slingerend rijden. Bij controle bleek dat zij alcohol had gedronken. De vrouw kon, naar haar eigen zeggen geen blaasproef afleggen omdat zij daar fysiek niet toe in staat was. Aan het afnemen van een bloedproef om het alcoholpromillage in haar bloed vast te stellen wilde zij geen medewerking verlenen.

Jonge vrouw mishandeld bij poging beroving.

Den Helder, donderdag 19 januari 2006.

Donderdagmorgen omstreeks 09.30 uur werd een 17-jarige inwoonster van Den Helder mishandeld door een tot nu toe onbekende man. Het slachtoffer liep over het voetpad tussen het Heiligharn en De Garst, langs de vijver toen zij plotseling werd geconfronteerd met een man die probeerde haar van haar tas te beroven. De vrouw hield haar tas vast waarop de man het slachtoffer een vuistslag in het gezicht gaf. Toen zij haar tas nog steeds vast bleef houden werd zij door de dader in het gezicht gekrabd. Op het moment dat er een voetganger aankwam rende de verdachte weg zonder tas. De dader is een blanke man tussen de 35 en 45 jaar. Hij heeft een mager postuur en kort blond haar.

Man aangehouden na mishandeling.

Den Helder, donderdag 19 januari 2006.

Donderdagmorgen werd een 55-jarige man uit Den Helder aangehouden op station aan de Waterkeringsweg. De man wordt er van verdacht kort daarvoor een 80-jarige man uit Den Helder te hebben mishandeld. Het slachtoffer stond in een hokje op het perron te wachten. Toen hij naar buiten wilde stond de verdachte midden in de uitgang. Het slachtoffer zei daar iets van waarop hij een harde vuistslag in het gezicht kreeg. Het slachtoffer verloor daarbij een tand. De dader kon op aanwijzingen van getuigen worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau.

Laatst gewijzigd 19-01-2006 14:21 | © Politie Noord-Holland Noord |