Ingezonden persbericht


FGH Bank live met SAP for Banking

Volledig rekeningenbeheer met behulp van SAP

's-Hertogenbosch, 19 januari 2006 - FGH Bank, de vastgoedbank, onderdeel van de Rabobank Groep, is live gegaan met SAP Deposits, onderdeel van SAP for Banking. Met deze oplossing beheert FGH Bank nu alle klantrekeningen en is in nog geen jaar tijd optimale integratie bereikt met de al gebruikte SAP oplossingen voor onder meer ERP, CRM en Loans. SAP Deposits zorgt voor de soepele verwerking van alle mutaties in gegevens die te maken hebben met klantenaccounts en contracten. De complete integratie van klantrekeningen en contractbeheer met de mySAP Business Suite biedt de bank flexibiliteit als het gaat om aanpassing van het systeem aan veranderingen in bedrijfsprocessen en het invoeren van nieuwe producten.

Net als veel andere banken gebruikte FGH Bank voor deze kernactiviteit voorheen een maatwerkoplossing. Begin 2005 besloot de vastgoedbank deze verouderde applicatie te vervangen en in lijn te brengen met het gebruikte SAP softwareplatform. Belangrijk voordeel is dat met SAP Deposits de totale levenscyclus van een klantrekening is te beheren en te monitoren, inclusief alle eventuele transacties, contractafspraken en dergelijke. SAP Deposits integreert bankzaken door alle afdelingen heen. Zo leidt een transactie die in de contractadministratie plaatsvindt tegelijkertijd tot een rekeningafschrift en een automatische verwerking in de rekening-courant.

De oplossing werkt volgens Ton Ritterbecks, Hoofd IT bij FGH Bank, tot volle tevredenheid: "FGH Bank is met circa 225 medewerkers een relatief kleine bank, die is gespecialiseerd in het financieren van commercieel vastgoed. Dit is een concurrerende markt die aan snelle veranderingen onderhevig is. We kunnen in deze markt alleen onze leidende positie behouden, als we in staat zijn onze bedrijfsprocessen snel aan te passen. Voorwaarde hiervoor is dat we beschikken over een softwareplatform dat ons daarin ondersteunt en waarin gegevens op alle niveaus met elkaar zijn geïntegreerd. SAP for Banking biedt ons precies die oplossingen en flexibiliteit die we nodig hebben."

Een belangrijk voordeel van SAP for Banking is dat deze software de functies bevat waar de financiële wereld specifiek om vraagt. SAP heeft bij de ontwikkeling van SAP for Banking op grote schaal gebruik kunnen maken van de kennis die is opgedaan bij de implementatie van de software bij een groot aantal middelgrote en grote banken in Europa en elders in de wereld. Deze kennis heeft SAP ook ingebracht bij de implementatie van de oplossing bij FGH Bank.

Over SAP
SAP is wereldwijd marktleider in bedrijfssoftwareoplossingen. Met deze oplossingen bedient SAP zowel kleine en middelgrote bedrijven als grote internationale ondernemingen. Met behulp van oplossingen van SAP verbeteren bedrijven overal ter wereld hun relaties met klanten en partners, stroomlijnen zij hun bedrijfsvoering en bereiken zij aanzienlijke efficiencyverbeteringen binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen. SAP NetWeaver, het open integratie- en applicatieplatform voor op webservices gebaseerde applicaties, vormt hiervoor de basis. SAP heeft momenteel 25 branchespecifieke oplossingen voor markten variërend van high tech industrie en retail, tot overheidsinstellingen en financiële instellingen. Op dit moment gebruiken meer dan 29.800 bedrijven verspreid over meer dan 120 landen software van SAP. Het totale aantal SAP installaties is wereldwijd gestegen tot boven 100.600. SAP heeft dochterondernemingen in meer dan vijftig landen. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool 'SAP'. Meer informatie is te vinden op www.sap.nl.