Persberichten Politie Twente 19 januari 2006

Automobilist rijdt fietser aan

Fietser raakt gewond en wordt naar het ziekenhuis overgebracht

Denekamp

Een 35 jarige vrouw uit Denekamp rijdt woensdagmorgen 18 januari omstreeks 08.15 uur op de Churchillstraat in haar woonplaats. Op de kruising met de Spittendijk (= voorrangsweg) verleent zij geen voorrang aan een voor haar van links komende fietser met als gevolg een aanrijding. De fietser, een 61 jarige vrouw uit Denekamp raakt gewond en wordt per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (06-007815)

Eenzijdig ongeval met letsel

Automobilist verliest in een bocht de macht over het stuur en botst tegen een boom

Markelo

Een 42 jarige automobilist uit Markelo rijdt woensdagmorgen 18 januari omstreeks 08.40 uur op de Kerkweg in Markelo. Vermoedelijk door gladheid op het wegdek verliest hij in een bocht de macht over het stuur. De auto raakt van de weg en komt tegen een boom tot stilstand. De 42 jarige bestuurder raakt gewond en wordt voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (06-007828)

Fietser gewond

Automobilist verleent geen voorrang aan fietser waardoor een aanrijding ontstaat

Borne

Woensdagavond 18 januari vindt omstreeks 19.30 uur een aanrijding plaats tussen een auto en fiets op de kruising Europastraat/Grotestraat in Borne. Een 32 jarige automobilist uit Hengelo rijdt die avond op de Grotestraat in de richting van het centrum. De fietser, een 20 jarige vrouw uit Hengelo, rijdt eveneens op de Grotestraat echter in de richting van de Europastraat. De 32 jarige man verleent op het kruispunt geen voorrang aan de voor hem van links komende fietser met als gevolg een aanrijding. De 20 jarige vrouw raakt gewond en wordt voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (06-008224)

Auto belandt in sloot

Bestuurder raakt gewond en wordt per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht

Ambt Delden

Een 32 jarige vrouw uit Daarlerveen raakt woensdagavond 18 januari gewond bij een eenzijdig ongeval op de Grote Looweg in Ambt Delden. De vrouw rijdt omstreeks 21.30 uur op genoemde weg en verliest door nog onbekende oorzaak in een bocht de macht over het stuur. De auto slaat over de kop en belandt in de sloot. De 32 jarige vrouw wordt met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (06-008264)

Rijbewijs ingevorderd

Automobilist overschrijdt met meer dan 50 km per uur de maximum toegestane snelheid en moet zijn rijbewijs inleveren

Delden

Woensdagavond 18 januari omstreeks 20.50 uur zien politieagenten op de Westerval in Enschede een auto midden op de weg rijden. De bestuurder rijdt vervolgens de A35 op in de richting van Hengelo. De auto rijdt met te hoge snelheid en neemt de afslag Delden. Op de N346 wordt een snelheid van ruim 130 km per uur gemeten, daar waar maximaal 80 km per uur is toegestaan. De agenten geven de bestuurder een stopteken, waaraan hij voldoet. De man, een 44 jarige man uit Lochem, moet zijn rijbewijs inleveren. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (06-008234)

Vrouw breekt knie bij verkeersongeval

Politie roept getuigen op zich te melden

Almelo

Woensdagmiddag 18 januari omstreeks 16.10 uur rijdt een 47 jarige vrouw uit Almelo op haar snorfiets over de Ootmarsumsestraat in Almelo. Haar 15 jarige dochter zit bij haar achterop. De vrouw haalt ter hoogte van de kruising met de Schietspoel een fietser in, die op het moment van inhalen echter plotseling linksaf de Schietspoel inrijdt. De 47 jarige vrouw kan de fietser ontwijken maar glijdt hierdoor onderuit. Zij breekt haar knie en wordt per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Waarschijnlijk is haar dochter ongedeerd. Zij gaat voor alle zekerheid voor onderzoek mee naar het ziekenhuis. De fietser is na het ongeval nog wel gestopt maar is vervolgens verder gefietst. De politie verzoekt hem zich alsnog te melden. Het gaat om een man van ongeveer 60-70 jaar met grijs haar. Ook andere getuigen van het ongeval worden verzocht met de politie contact op te nemen via het nummer 0900-8844. (06-008106)

Aanhouding na mishandeling

Politie houdt man aan op verdenking van mishandeling van een meisje

Rijssen

Een politieagent ziet woensdagmiddag 18 januari in het centrum van Rijssen een man lopen, die voldoet aan het signalement van een man die onlangs betrokken was geweest bij een mishandeling van een meisje. Dit meisje, een 15 jarige uit Rijssen, was donderdagavond 12 januari in het centrum van Rijssen door een man uitgescholden en vervolgens geslagen en geschopt. Het meisje had hierdoor een lichte verwonding aan haar oor opgelopen en deed aangifte bij de politie. De politie houdt de verdachte woensdagmiddag 18 januari aan. Het blijkt te gaan om een 38 jarige man uit Rijssen. De 38 jarige bekent de mishandeling. Hij zegt het meisje geslagen te hebben omdat zij hem beledigd heeft. De verdachte is na verhoor heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (06-005457)

Eigenaar hennepplantage aangehouden

Politie houdt eigenaar aan van onlangs ontruimde hennepplantage

Enschede

Dinsdag 17 januari heeft de politie in een pand aan de Benninkbrug in Enschede een hennepplantage aangetroffen en ontruimd. Onderzoek heeft inmiddels geleid tot aanhouding van de eigenaar, een 45 jarige man uit Deventer. Hij werd woensdagmiddag 18 januari in Enschede aangehouden. De man is na verhoor heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (06-007652)

Woensdag 18 januari werd hierover onderstaand persbericht gebracht:

Enschede

Op dinsdag 17 januari stelde de politie om 17.00 uur een onderzoek in een woning aan de Benninkburg in Enschede in verband met vermeende hennepteelt. In de woning werd in twee kamers een plantage aangetroffen. In totaal zijn 160 volgroeide planten en 1200 stekjes, alsmede de complete inrichting van de kwekerij in beslag genomen ter vernietiging. De stroom werd illegaal afgenomen, waarop het energiebedrijf de meter in beslag heeft genomen.

Ageeth Doldersum: 053-4555588