Gemeente Dordrecht


Persbericht

Leren, wonen en ondernemen in de smartspot van Dordrecht

Start nieuwbouw Insula College in het Leerpark

Op donderdag 19 januari 2006 heeft de heer G.J. Redert, voorzitter van het College van Bestuur van de stichting H3O, samen met enkele docenten en leerlingen het startsein gegeven voor de nieuwbouw van het Insula College in het Leerpark. Eind 2007 wordt het nieuwe gebouw opgeleverd.

Het nieuwe Insula College
Het nieuwe Insula College is een ontwerp van DKV architecten. Openheid en gemeenschappelijkheid zijn de centrale thema's zowel in de filosofie van het Insula College als in het architectonische ontwerp. Het interieur en het exterieur zijn zoveel mogelijk transparant, passend bij een open organisatie. Het nieuwe gebouw is licht, kleurrijk en zowel voor leerlingen als docenten aantrekkelijk om in te werken.

Insula geeft het licht door
Met het startsein voor het nieuwe Insula College geeft de school ook het startsein voor de actie ' Insula geeft het licht door!'. Tijdens de bouw zamelen de leerlingen geld in voor een nieuw schoolgebouw in Rakai in Oeganda. De Stichting "Kinderen van Oeganda" doet ook mee aan deze actie. De ambassadrice van Oeganda, mevrouw M. Blaak, ontvangt vandaag een cheque waarop aan het einde van het jaar het opgehaalde geldbedrag wordt ingevuld. De Wilde Ganzen sponsor! en deze actie.

Leren, wonen en ondernemen in de Smartspot van Dordt In Leerpark Dordrecht, aan de rand van de Dordtse binnenstad, komen vanaf 2007 leren, werken, ondernemen, winkelen, uitgaan, sporten en ontspannen samen in een moderne en levendige stadswijk. Naast de scholen komt er een rijke variatie aan woningen en bedrijfsruimtes, een modern sportcomplex en diverse winkel- en horecagelegenheden.

Leerpark
Het Leerpark is een samenwerkingsverband van het Da Vinci College (MBO), het Wartburg College (VMBO), het Stedelijk Dalton College (VMBO), het Insula College (VMBO) en de gemeente Dordrecht.