Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 19 januari 2006

Fransman bijt agent tijdens aanhouding

BREDA: Woensdagavond is aan de Claudius Prinsenlaan een 32-jarige Fransman aangehouden. Bij zijn aanhouding verzette de man zich hevig en beet een politieagent in de arm. Rond 20:15 uur kreeg de Fransman ruzie met zijn vriendin bij een pompstation. De ruzie liep zodanig hoog op dat een voorbijganger de politie waarschuwde. Toen agenten ter plaatse kwamen ging de man helemaal door het lint en probeerde de dienders te slaan. Hierop werd hij aangehouden. De gebeten agent heeft aangifte gedaan van mishandeling.

Politie houdt twee Steenbergenaren aan na bedrijfsinbraak

KLUNDERT: Na een inbraak bij een bedrijf aan de Schansweg zijn woensdagavond aan de Molenweg in Steenbergen twee inwoners van die plaats aangehouden. Rond 21:30 uur werd gemeld dat twee verdachte personen op een bedrijfsterrein werden gezien. Korte tijd later ging het tweetal er met gestolen gereedschap vandoor in een personenauto. Doordat een oplettende getuige het kenteken doorgaf aan de politie kon het duo van 43 en 16 jaar in hun woonplaats worden aangehouden door agenten uit het district Bergen op Zoom. Later bleek dat een hekwerk rond het bedrijf was vernield om het terrein op te komen. De twee verdachten zijn voor het onderzoek en hun verhoor ingesloten.

Bedrijfsinbraken

BREDA: Aan het Minervum is woensdagavond ingebroken in een bedrijf. Rond 21:15 uur ging het alarm af van de onderneming waarop de politie werd gewaarschuwd. De dader is binnengekomen na het ingooien van een ruit. De buit bestaat uit een geldkistje met geringe inhoud.

Tijdens een vergadering in een bedrijfspand aan de Liesboslaan heeft een insluiper kans gezien ongemerkt binnen te komen. Medewerkers hadden tussen 19:00 en 23:00 uur een bijeenkomst in het pand. Om binnen te komen werd vermoedelijk gebruikgemaakt van de onafgesloten voordeur. De dief ging met enkele laptops aan de haal.

ZEVENBERGEN: Ook een bedrijf aan de Koekoeksedijk kreeg woensdag ongewenst bezoek. Rond 20:10 uur kwam een inbraak melding binnen van het bedrijf. Enkele minuten later was de politie ter plaatse. Omdat de indruk bestond dat de dader(s) nog in het gebouw of het perceel aanwezig was werd een politiehond met zijn baas ingezet. Helaas was de vogel al gevlogen met als buit enkele laptops en computerkasten.

HEININGEN: Bij een bedrijf aan de Markweg-Zuid kwam men vanmorgen tot de ontdekking dat er in de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken. Op dit moment is nog onduidelijk wat er is weggenomen.

Winkeldief aangehouden

BREDA: Bij een schoenenwinkel aan de Moerwijk is donderdagmorgen een 30-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. De man afkomstig uit Polen wilde zonder te betalen eigenaar worden van een paar sportschoenen. In de winkel had hij een label van het paar afgetrokken en was zonder af te rekenen naar buiten gelopen. Daar werd hij door personeel aangehouden. De man is overgedragen aan gewaarschuwde agenten, die hem voor verhoor meenamen naar het bureau. De man ontkende de diefstal, maar bood wel zijn excuses aan het winkelpersoneel.

Snelheidscontrole

ZUNDERT: De politie heeft woensdag aan de Rucphenseweg een snelheidscontrole gehouden. Ruim 460 automobilisten passeerden de radarauto van het district Breda. 13 van hen reden harder dan de toegestane maximum snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 116 km/u.

RIJSBERGEN: Bij een snelheidscontrole aan de Gommerstraat zijn woensdag middag tussen 16:15 en 17:30 uur drie automobilisten bekeurd. Het verkeer komende uit de richting van de Ettenseweg werd gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 62 km/u, terwijl 50 km/u is toegestaan.

Opnieuw zes verdachten aangehouden in onderzoek wijkagenten Haagsebeemden

BREDA: De politie van het team Prinsenbeemden heeft afgelopen dagen opnieuw zes verdachten aangehouden in het onderzoek dat is opgestart na de aanhoudende overlast van circa 20 jongeren in de wijk Haagsebeemden. De vijf verdachten, die eerder deze wijk werden aangehouden, zijn inmiddels heengezonden. Dinsdag werd een 17-jarige inwoner van Breda aangehouden. Hij is inmiddels na verhoor weer naar huis gestuurd. Woensdag en donderdag zijn vijf verdachten varierend in de leeftijd van 15 tot 20 jaar aangehouden. Alle aangehouden verdachten zijn woonachtig in de wijk Haagsebeemden. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. De politie verzamelt momenteel aangiftes en informatie rond het gebied bij het scoutinggebouw aan de Somerweide en met name de brandgangen aan de Blokmoeren en den Noordberghmoeren, waar veel graffiti voorkomt.

Auteur: Henk Snepvangers