Politie Twente

Nagekomen persberichten Politie Twente 19 januari 2006

Mishandeling

Jongen door onbekende van zijn fiets getrokken en geslagen

Glanerbrug

Op woensdag 18 januari deed een 14 jarige Enschedeër aangifte van mishandeling. Hij fietste die dag omstreeks 07.30 uur met nog drie knapen op de Schoolstraat in Glanerbrug. De 14 jarige fietste achteraan toen er ineens uit het niets een man op een fiets het groepje achterop kwam fietsen. De man fietste tussen het groepje door, waarop de 14 jarige de man iets toeriep. De man stapte daarop van zijn fiets en begon te schreeuwen tegen de 14 jarige. Vervolgens sloeg hij de 14 jarige meerdere keren in zijn gezicht. Vervolgens stapte de man weer op zijn fiets en reed weg in de richting van de Ekersdijk. De jongen had door de klappen letsel opgelopen en moest zich onder doktersbehandeling stellen. Van de onbekende man is het volgende signalement bekend: Blanke man, ongeveer 20 jaar oud, 1.80-1.85 m lang. Mager postuur, kaal hoofd, gekleed in blauwe, wijd model spijkerbroek en vermoedelijk grijze jas. (06-007826)

Vernieling

Verdachte aangehouden nadat hij meerdere autospiegels had vernield

Hengelo

Op woensdag 18 januari kwam bij de politie omstreeks 05.30 uur een melding dat een man bezig was met het vernielen van autospiegels aan de Langestraat in Hengelo. De politie trof in de omgeving drie auto's met vernielde spiegels aan. Ook was een onbekend gebleven vrouw lastig gevallen door mogelijk dezelfde persoon. Zij gaf een goed signalement op, waardoor de politie op de Marskant een persoon kon aanhouden, die voldeed aan het opgegeven signalement. Een krantenjongen meldde even later dat hij eveneens was belaagd door de verdachte, toen deze zijn krantentassen omkeerde en de fiets van zich af gooide. De verdachte, een 36 jarige Enschedeër, is voor nader verhoor opgesloten. (06-007779)

Hennepteelt

Politie ruimt hennepkwekerij en houdt verdachte aan

Wierden

Op woensdag 18 januari stelde de politie om 09.00 uur een onderzoek in naar een vermeende hennepkwekerij in een woning aan de Nijverdalsestraat in Wierden. In de woning trof de politie op een van de kamers toppen van hennepplanten aan, die daar lagen te drogen. In een schuur bij de woning was een professioneel ingerichte hennepkwekerij. In totaal werden 915 planten en diverse apparatuur in beslag genomen en vernietigd. Tevens werd de stroom illegaal afgenomen, waarop het energiebedrijf de stroomtoevoer afsloot. De 31 jarige bewoner gaf aan eigenaar te zijn van de kwekerij en werd aangehouden. De verdachte is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (06-007822)

Bedreiging met vuurwapen

Verdachte aangehouden nadat hij geslagen en gedreigd had met een vuurwapen

Enschede

Op woensdag 18 januari kwamen enkele personen aan het bureau om een mishandeling te melden. Een van hen, een 19 jarige Enschedeër, ging omstreeks 19.00 uur die dag samen met een vriend naar het winkelcentrum aan de Wesseler-nering in Enschede voor een gesprek met een 15 jarige Enschedese. Reden voor dit gesprek was een onenigheid tussen het 15 jarige meisje en de 19 jarige jongen. Terwijl de twee vrienden daar stonden te wachten kwamen er twee auto's aangereden. Uit de ene auto stapte het 15 jarige meisje en uit de andere auto een 21 jarige Enschedeër. De 21 jarige rende onmiddellijk op de 19 jarige af en sloeg hem met een pistool op zijn neus, waardoor de 19 jarige gewond raakte. Daarna gingen de belagers er weer vandoor. De politie kon de verdachte, die geslagen had diezelfde avond aanhouden, toen de man, een 21 jarige Enschedeër zich aan het politiebureau meldde. De verdachte is in verzekering gesteld en voor nader onderzoek opgesloten. Het wapen is in beslag genomen. (06-008218)

Fietsendiefstallen

Verdachte aangehouden nadat meerdere gestolen fietsen in de tuin werden aangetroffen

Enschede

Op woensdag 18 januari werd om 18.00 uur een 32 jarige Enschedese in haar woning aangehouden wegens diefstal van fietsen. Tijdens een eerder onderzoek bij de woning van de verdachte, op 7 januari jl. werden in de tuin en de schuur meerdere fietsen aangetroffen. Bij navraag bleken in ieder geval drie van de fietsen als gestolen gesignaleerd. De politie nam deze fietsen in beslag. De verdachte is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (06-003048)

Inbraak in bedrijf

Daders gaan er met computerapparatuur vandoor en richten in het pand veel schade aan

Hengelo

Woensdagavond 18 januari werd omstreeks 22.00 uur een inbraak gemeld in een bedrijf aan de Boerhaavelaan in Hengelo. Een ruit van het pand bleek ingegooid en de daders bleken reeds vertrokken. Weggenomen werd computerapparatuur. In het pand is veel schade ontstaan. Doordat een waterleiding is afgebroken, is in meerdere ruimten waterschade ontstaan. Door de eigenaar is inmiddels aangifte gedaan. De politie stelt een nader onderzoek in. (06-008265)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588