Politie Hollands Midden

Rijnsburg Gestolen fiets terug

De politie heeft donderdag 19 januari een 14-jarige Katwijker aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets. De eigenaar van de fiets herkende zijn fiets toen hij de Katwijker bij een school erop zag rijden. Door tussenkomst van de school werd de politie ingeseind waarna de Katwijker werd aangehouden en verhoord over de fiets. De Katwijker bekende de fiets twee weken geleden te hebben gestolen.

Leiden Verdachten van mishandeling aangehouden

De politie heeft woensdag 18 en donderdag 19 januari drie jongens uit Leiden van 14,15 en 17 jaar aangehouden op verdenking van mishandeling van een 14-jarige jongen uit Zoeterwoude. De jongen deed aangifte, omdat hij op donderdag 12 januari, op de Vijf Meilaan door een aantal jongens was mishandeld. De aangever fietste met een aantal vrienden richting huis, toen zij door een groep jongens uitgedaagd werden. Eén van zijn vrienden werd door de jongeren de doorgang belemmerd waarop de 14-jarige zijn vriend te hulp schoot. Hij werd hierop door de jongens van zijn fiets getrokken waarna hij klappen en schoppen kreeg. De politie heeft in het onderzoek diverse getuigen gehoord.

Leiden Aanhouding na wisseltruc De eigenaar van een belwinkel aan de Turfmarkt werd donderdag 19 januari rond 12.35 uur het slachtoffer van een wisseltruc. Twee mannen kwamen de winkel binnen en vroegen 200 euro te mogen wisselen. Toen de eigenaar met het wisselgeld terugkwam toonden ze nog drie bankbiljetten van 200 euro. Na ook deze voor kleingeld gewisseld te hebben wilden de mannen toch ineens niet het wisselgeld in euro's maar in dollars. Omdat dat niet kon werden de bankbiljetten teruggegeven aan de mannen en het wisselgeld aan de eigenaar. Vervolgens verlieten de mannen de winkel. Toen de eigenaar ontdekte dat hij niet het volledige wisselgeld had teruggekregen maar 150 euro minder ging hij op zoek naar de mannen. Hij zag ze op het Stationsplein opsplitsten en belde de politie. Deze hield een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. Hij is ingesloten. Het geld werd bij hem niet teruggevonden. De politie is met een onderzoek begonnen.

Alphen a/d Rijn Aanhouding verdachte diefstal fiets De politie hield donderdagmorgen 19 januari drie mannen aan als verdacht van het stelen van een fiets. Rond 10.15 uur kreeg de politie een melding uit het gezondheidscentrum aan de Prinses Irenelaan. Zij zagen dat een man daar een fiets wegnam en deze verstopte in de bosjes op de hoek met de J.P. Coenlaan. De man bleef daar staan. De politie trof hem echter niet meer aan maar wel de fiets. Deze werd op transport gezet naar het politiebureau en terplaatse werd post gevat voor het geval de man terug zou komen. Een 32-jarige man die daar verscheen trok de aandacht van de agenten en werd aangehouden. Al snel bleek dat hij niets met de diefstal en de fiets te maken had en werd vrijgelaten. Op de Prinses Marijkestraat werden uiteindelijk nog twee mannen van 19 en 22 jaar uit Alphen aan den Rijn aangehouden. Van de 19-jarige kon niet worden vastgesteld dat hij er ook bij betrokken was. Hij werd dan ook weer op vrije voeten gesteld. Tegen de 22-jarige bestaan meer bezwaren. Hij zit dan ook nog vast. De politie zet het onderzoek tegen de man voort.

------------------------------------------------ einde middagberichten ---------------------------------------------
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 19 januari 2006



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326