2e persbericht van donderdag 19 januari 2006

Berichten uit de regio

Eindhoven, 19-01-2006

Eindhoven: Politie onderzoekt dood van man

De politie is een onderzoek begonnen naar de dood van een 37-jarige man uit Eindhoven. Hij werd donderdagochtend rond 10.15 uur gevonden in een berging van een appartementencomplex aan het Picassohof. Een misdrijf wordt niet uitgesloten. De politie onderzoekt de zaak met een team van zestien mensen. Op het lichaam zal sectie worden verricht. Meer bijzonderheden worden op dit moment niet bekendgemaakt.

Eindhoven: Plakker gepakt

Op de Emmasingel is donderdag om 7.40 uur een 26-jarige man uit Veghel aangehouden. De politie betrapte de man toen hij bezig was posters op een schutting te plakken. De man zou ook al posters op winkels op het 18 Septemberplein hebben geplakt. Plakmateriaal en 285 posters zijn in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Inbrekers zetten politie op spoor hennepkwekerij

De politie kreeg donderdag rond 5.30 uur een melding dat er werd ingebroken in een woning aan de Fontainebleaulaan. De inbrekers waren al weg maar de voordeur was opengebroken en stond open. In de woning trof de politie een hennepkwekerij met 300 planten aan. De materialen en de planten zijn in beslag genomen. De stroom werd illegaal afgetapt. Het energiebedrijf kwam ter plaatse. De bewoner was niet aanwezig, hij moet nog gehoord worden.

Deurne / Asten: Snelheidscontroles

* Op de Lienderweg in Asten is donderdag tussen 9.05 en 11.45 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 612 passanten reden er 61 te hard. De snelste reed 79 km/u. 50 is toegestaan.
* Tussen 12.55 en 14.30 uur werd gecontroleerd op de Langstraat in Deurne. Hier reden 20 bestuurders te hard. De snelste reed 117 km/u. Op dit weggedeelte mag 80 gereden worden. Er passeerden 1025 voertuigen.

Nuenen: Inbraak in woning

Donderdagmorgen is ingebroken in een woning aan Voirt. Aan de achterkant van de woning is een schuifpui opengebroken. Uit de woning verdwenen onder meer sieraden, een laptop, een computer en dvd-speler.