Ingezonden persbericht

KUNSTCURSUSSEN CBK
stadswandelingen en atelierbezoeken

aanvang 2 en 4 februari 2006

Meer weten over Rotterdamse kunst en Rotterdam als kunststad? Schrijf je dan in voor de kunstcursussen die het CBK Rotterdam organiseert samen met de Rotterdamse Volksuniversiteit. In februari starten twee korte cursussen: in de openbare ruimte, en in kunstenaarsateliers.

Kunstwandelingen door de stad
Rotterdam is van alle Nederlandse steden het dichtst bevolkt met kunst in de openbare ruimte. Van Internationale Beelden Collectie tot tijdelijke kunstprojecten: de Rotterdamse straten zijn vele kunstwerken rijk. Het Centrum Beeldende Kunst Rotterdam dat mede verantwoordelijk is voor de kunst in de openbare ruimte, organiseert samen met de Volksuniversiteit een aantal stadswandelingen. U komt dan bijzondere wetenswaardigheden van bekende kunstwerken te weten, en u loopt langs kunstwerken die u normaliter misschien niet eens zouden opvallen. Te zien is ook hoeveel variatie er is op het gebied van buitenkunst in verschillende delen van Rotterdam. Illegale urban art, monumenten en een typisch Rotterdamse traditie van de muurschilderkunst komen aan bod. De gidsen die u meenemen laten niet alleen de kunst zien, maar leggen ook uit hoe een kunstenaar naar een gebied kijkt: wat is de geschiedenis, wat is de schoonheid en uitstraling, wat gebeurt er hier? De rol die bewoners en lokale instanties spelen bij de totstandkoming van kunst in de wijk levert verrassende inzichten op.

4 bijeenkomsten
45 euro
start: zaterdag 4 februari 2006 10.00 uur

(meer openbare kunst op www.openbarekunst.nl)

Atelierbezoeken
Rotterdam heeft sinds een aantal jaren een aantrekkingskracht op beeldende kunstenaars. Het Centrum Beeldende Kunst, dat met veel van deze kunstenaars samenwerkt, organiseert met de Volksuniversiteit vier atelierbezoeken bij vier verschillende kunstenaars. Tijdens deze bijeenkomsten krijgt u een beeld van de werksituatie van de kunstenaars, de voor- en nadelen van individuele ateliers of het werken in ateliercomplexen. En natuurlijk krijgt u inzicht in het denk- en werkproces van een kunstenaar. De kunstwerken die te zien zijn in tentoonstellingen zijn een uiting van een denk- en ontwerpproces. Wat gaat daaraan vooraf? Waar haalt een kunstenaar inspiratie vandaan? Hoe gaat hij om met de indrukken van de wereld om hem of haar heen? En waarom komt iemand tot een bepaalde uitvoering, een vorm en een techniek?

4 bijeenkomsten
45 euro
start: donderdag 2 februari 20.00 uur

(meer kunstenaars op www.rotterdamsekunstenaars.nl)

Inschrijven voor de cursussen kan via de Rotterdamse Volksuniversiteit: 010 476 1200.

Centrum Beeldende Kunst
Nieuwe Binnenweg 75
(tram 4 / metro Eendrachtsplein)
010 4360288 / 2092142
www.cbk.rotterdam.nl
di vr 12 17 uur
za 10 17 uur
zo 12 17 uur