3 e persbericht van donderdag 19 januari 2006

Eindhoven, 19-01-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Verkeerscontrole

Tijdens een verkeerscontrole op de Vestdijk zijn donderdagmiddag onder andere twaalf mensen bekeurd omdat ze door rood reden. Vijf bestuurders kregen een bekeuring omdat zij hun gordel niet droegen.

Son: Aanhangwagen gestolen

Donderdag tussen 14.45 en 15.45 uur is er op de Ekkersrijt 4000 een bruine eenassige aanhanger van het merk Weijer gestolen. De aanhangwagen met gegalvaniseerde metalen delen was voorzien van het kenteken 02-BD-HL. Onder dit kenteken zat een andere kentekenplaat bevestigd met de volgende gegevens: 46-DN-XR.

Helmond: Roekeloze bromfietser na achtervolging aangehouden

Een 22-jarige bromfietser uit Eindhoven is donderdagmiddag omstreeks 16.00 uur door de politie aangehouden. Een motoragent zag tijdens een bromfietscontrole dat de verdachte diverse verkeersovertredingen maakte, waaronder door rood licht rijden, rechts inhalen en rijden over de rijbaan in plaats van op het fietspad. Daarbij negeerde de verdachte herhaaldelijk de maximum toegestane snelheid. De motoragent hield hem voor deze overtredingen op de Noord Koninginnewal staande en droeg de bromfietser op hem te volgen. Vervolgens probeerde de bromfietser met hoge snelheid te ontkomen. Na een achtervolging over de Ameidestraat, Markt, Marktstraat, Binderseind en wederom de Markt kon de roekeloze bromfietser in de kraag worden gegrepen. Omdat de man alle medewerking weigerde ontstond er een korte worsteling. Pas nadat de motoragent assistentie kreeg van andere agenten, kon de man in bedwang worden gehouden. Omdat het vermoedelijk gaat om een gestolen bromfiets, is het voertuig in beslag genomen. Tegen de bromfietser wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Diefstal motorfiets

Tussen woensdag 16.30 en donderdag 16.00 uur is er een motorfiets uit een garage van een woning aan de Van Meyerlestraat gestolen. Het gaat om een rode Yamaha motor, type RNO4. Het kenteken van de motorfiets is: MF-NG-35. De kanteldeur van de garage was opengebroken. Verder werd uit de garage gereedschap weggenomen waaronder een hogedrukreiniger, een boormachine en een decoupeerzaag.

Asten: Dievegge meldt zich op het politiebureau na poging tot diefstal

De politie hield donderdagmiddag omstreeks 17.30 uur op de Planker een 40-jarige vrouw uit Someren aan. Zij wordt verdacht van poging tot diefstal. Aan het Burgemeester Ruttenplein stond een fiets geparkeerd. Het rijwiel was voorzien van fietstassen. De verdachte stal omstreeks 15.30 uur een boodschappentas uit een van de fietstassen. Op aanwijzen van getuigen wist de 57-jarige eigenaresse van de boodschappen de verdachte in de buurt van het plein te achterhalen. De dievegge liet de boodschappentas daarop direct vallen en liep weg. Danzij getuigen vond de politie de auto van de verdachte. De politie liet een briefje achter onder een van de ruitenwissers waarop stond dat zij zich moest melden op het politiebureau. De verdachte gaf hieraan gehoor. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Deurne: Huiselijk geweld

Een 33-jarige Helmonder is donderdagmiddag omstreeks 17.50 uur door de politie in de Molenstraat aangehouden. De man had kort hiervoor een ruit van de woning van zijn vriendin in Deurne kapot gegooid. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.