Pers bricht 19-01-2006

 

Schaf de doodstraf af

Punjab Rights Organisation Benelux, Sikh gemeenschap Den Haag en Sikh tempels (Gurwaras) hebben Dinsdag 19 januari jl.  een demonstratie gehouden voor het gebouw van Tweede kamer tegen de doodstraf en de discriminatie van Sikhs in India. 

Sikhs willen aandacht voor "ononderbroken en onwettige hechtenis" van sikh gedetineerden in India en de gedwongen onteigening van sikh boeren in de deelstaat Uttaranchal. Ook willen Sikhs gerechtigheid voor de Sikh genocide van juni en november 84.

Tijdens demonstratie werd ook de vrijlating van  Devinderpal Singh Bhuller geëist.  Devinderpal Singh Bhuller werd 11 jaar geleden door Duitsland uitgeleverd aan India. Later oordeelde Duitse hooggerechtshof dat de uitlevering illegaal was en dat Devinderpal Singh Bhuller een politieke vluchteling was. Ondanks de belofte van India is deze hoogopgeleide Sikh ter dood veroordeeld. Deze veroordeling is op grond van een betekenis die onder politiedwang is afgelegd.

De organisatoren van de demonstratie veroordeelde de onteigening van Sikh boeren in de Indiase deelstaat Uttaranchal. Ze waarschuwden dat de huidige situatie zal escaleren als de overheid niet ingrijpt.

 

Sikh Community Benelux (Holland)

Capadosestraat  39

 2523 AC  Den Haag

Email: probenelux@hotmail.com     Telfoon  0615690672, 0620682862

Harjit Singh Holland
0031-620682862

web site:  www.home.zonnet.nl/proholland/home.htm