Ingezonden persbericht

Europese introductie tijdens Düsseldorf Bootshow

Amerikaanse 'houseboat' nu ook in Europa

DUESSELDORF, 20060119 -- Hellevoetsluis/ Düsseldorf, 21 januari 2006. Tijdens de Düsseldorf Bootshow introduceert het Nederlandse bedrijf Europe Houseboats een noviteit voor Europa: de houseboat. Deze uit Amerika overgewaaide watersporttrend voorziet in een toenemende behoefte bij booteigenaren, waarin het verblijf op de boot belangrijker is dan het varen.


Het concept van een houseboat bestaat in Amerika al jarenlang. Daar is deze vorm van waterrecreatie zeer populair. "Vorig jaar signaleerde ik bij een aantal klanten de behoefte aan meer luxe op het water", vertelt Peter Dreissen van Europe Houseboats "Het verblijf op het water bleek een grotere prioriteit te hebben dan het varen zelf. Men was eigenlijk op zoek naar een tweede, varende woning. De houseboat is zo'n boot: primair ontworpen om te verblijven en secundair om te varen."
Het was dan ook Peter Dreissen die besloot om de houseboat naar Europa te halen. Zijn bedrijf Europe Houseboats importeert de boten via Stardust Cruisers. Dit Amerikaanse bedrijf ontwikkelt en bouwt houseboats sinds 1985. Sindsdien heeft Stardust Cruisers meer dan 1.450 boten gebouwd. Europe Houseboats heeft voor Europa de alleenvertegenwoordiging en zal de houseboats via een geselecteerd dealernetwerk gaan verkopen.

Europese introductie

Tijdens de bootshow in Düsseldorf introduceert Europe Houseboats de Stardust Starline 1667. Dit model houseboat heeft een afmeting van 21 bij 5 meter en een 300 pk 6 cilinder Yanmar dieselmotor, waarmee een gemiddelde snelheid van 20 kilometer per uur kan worden gevaren. De boot heeft een zeewaterbestendige aluminium romp en de bovenbouw bestaat uit een speciale polyester sandwich constructie. Daardoor is de boot niet alleen uitstekend geïsoleerd, maar nagenoeg ook onderhoudsvrij. De boot voldoet aan de CE-certificeringseisen voor de Europese markt.

Comfortabel

De Stardust Starline 1667 is van alle gemakken voorzien. De drie slaapkamers, de twee badkamers, de keuken en het woongedeelte zijn volledig voorzien van airconditioning en verwarming. Alle denkbare audio- video- en keukenapparatuur is aanwezig, waarmee de houseboat tegemoet komt aan de steeds veeleisendere wensen van de consument. De Stardust Starline is in Nederland verkrijgbaar voor ¤ 379.000 exclusief BTW, en te bezichtigen bij Prinsenland Verkoophaven in Dinteloord. De presentatie van de Stardust Starline vindt plaats in Hal 15 F06 op de bootshow in Düsseldorf.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.europehouseboats.com.

(einde bericht)