Gemeente Geertruidenberg


Afvalberichten december/januari

We willen de volgende afvalberichten onder uw aandacht brengen. Ophaaldata oud papier:
Geertruidenberg en Raamsdonk: 20 januari
Raamsdonksveer: 27 januari

Het papier wordt vanaf 2006 opgehaald door medewerkers van de firma Koenen/Peute. Zij beginnen om 7.30 uur, een haf uurtje eerder dan de oude inzamelaar. Zorg er dus voor dat het papier op tijd gebundeld of in dozen aan de straat staat. Het kan zo zijn dat er in uw straat gestart wordt.

Milieustraat gesloten
Op vrijdag 30 en zaterdag 31 december is de milieustraat gesloten. We zijn op maandag 2 januari om 13.00 weer open.
Dit geldt zowel voor het kga-depot aan de Julianalaan als de milieustraat aan de Statenlaan.

De nieuwe minicontainers en de infolijn
De brieven over de omwisseloperatie minicontainers zijn/worden verspreid in de laatste week van december tussen oud en nieuw. De brieven zijn geadresseerd aan de bewoners van straatnaam in een envelop van de gemeente. De containers worden gewisseld en gechipt in week 2, 3 en 4 van januari 2006. In de brief staat exact wat u met uw huidige grijze en groene container moet doen. U hoeft hier uiteraard niet voor thuis te blijven. Het bedrijf Sulo voert het innemen en het uitzetten van de grijze containers en het chippen van de groene containers uit. Voor vragen en opmerkingen wordt hiervoor vanaf 27 december een speciaal telefoonnummer geopend, nl 0800-235 7856. Dit nummer kunt u bellen van 8.00 uur tot 17.30 uur.

Voor de container omwisseloperatie kunt u bellen met: 0800-235 7856

Nieuwe afvalinzamelaar
Vanaf 2006 wordt het afval ingezameld door het bedrijf Sita. Dit gebeurt met een ander soort voertuig dan u gewend bent. Om de vuilnismannen te ontlasten, wordt gewerkt met een grabber. Dit is een soort grijper, die de afvalcontainer zelf oppakt, naar het voertuig brengt, hierin leegt en weer terug zet. Er kunnen twee containers tegelijk leeggemaakt worden.

Container zoek?
Op uw minicontainer wordt een sticker geplakt. Hierop staat een verzoek om de container op dezelfde manier aan te bieden, zoals deze de laatste keer is teruggeplaatst door de vuilniswagen/-man. Het kan dus zijn dat uw container op een andere plek staat, dan u gewend bent. Wij verzoeken u eerst goed te kijken, voordat u met de Gemeentewinkel belt.

Geen puin in uw minicontainer
Het afval gaat ook langs een soort vermaler. Om deze reden is het zeer belangrijk dat u geen puin in uw container aanbiedt. Dit kan de vermaler beschadigen en het is ook verboden om puin in uw container aan te bieden. Schoon puin kunt u tegen betaling aanbieden op de milieustraat aan de Statenlaan. In de directe omgeving zijn ook diverse bedrijven waar u puin kunt brengen of een container kunt huren.