Gemeente Leiden

'Leiden Swingt': de LAFV verbeeldt de Leidse Blues- en Jazzweek 2005

Tot en met vrijdag 27 januari zijn in het Stadsbouwhuis (Langegracht 72) foto's te zien van 'Leiden Swingt' 2005.
De Leidse Blues- en Jazzweek heeft in 2005, na het droevige overlijden van Dick Wansink die jarenlang de drijvende kracht was achter dit unieke Leidse fenomeen, een doorstart gemaakt onder de naam "Leiden Swingt". Net als voorgaande jaren hebben leden van de Leidse Amateur Fotografen Vereniging (LAFV) voor de organisatoren een fotografisch verslag gemaakt van deze week.

Binnenkort is het dus weer zover en barst het muziekfeest los: inmiddels de 25e editie, die van 20 t/m 29 januari 2006 de stad weer zal laten swingen. Eveneens traditiegetrouw wordt aan de vooravond van deze nieuwe editie van 'Leiden Swingt' een kleine selectie uit de gemaakte foto's tentoongesteld. De LAFV wil met dit beeldmateriaal de kijker weer even terugbrengen naar die bijzondere week in 2005. Naar de mooie momenten, naar de muziek en niet te vergeten de sfeer van deze swingende Leidse traditie.

De foto's zijn t/m 27 januari te bezichtigen in het Stadsbouwhuis, Langegracht 72, Leiden. Openingstijden: tijdens kantooruren (maandag t/m vrijdag van 8:30-17:30 uur)

Nadere informatie:
Bram van den Berg, coördinator LAFV-werkgroep Leidse Jazzweek, tel. (071) 522 01 17

Meer informatie is te vinden op www.LAFV.nl

Bijlage: foto van 'Thor', zanger van de Rosa King Tribute en de Soulcatchers. Optreden: Stadsgehoorzaal, zaterdag 29 januari 2005 Fotograaf: Bram van den Berg

---- --