Ingezonden persbericht


Vrijdag 20 Januari 20.30 uur

Maandelijks animatieprogramma Cavi_A_mation in Filmhuis Cavia

Dit keer in samenwerking met de Groningse striptekenares Barbara Stok (www.barbaraal.nl)

Na de eerste drie uitgaven van "Barbaraal" in eigen beheer uitgegeven te hebben, werd Barbara Stok gespot door Nijgh en van Ditmar, die deze strips wilden bundelen tot een officiële uitgave. Dat leverde 'Barbaraal tot op het bot" op. Deze werd opgevolgd door "Sex, drugs en strips", "je geld of je leven" en de meest recente: "nu we hier toch zijn".

Het werk van Barbara Stok is humoristisch, eerlijk en ontwapenend van toon en vormgeving. Grotere levensvragen, twijfels en onzekerheden staan naast muziek, bier en verliefdheden.

Muziek speelt niet alleen een rol ín de strips, de eerste versies van Barbaraal en ook "Sex, drugs en strips" gingen gepaard met 7 waarop bands te horen waren die speciaal voor de strips een nummer maakten.

Dat strips en film en muziek ook met elkaar samengaan, blijkt uit deze Cavi-A-mation. Barbara Stok ging op zoek naar favoriete animaties en kwam zo uit bij Peter Pontiac en Peter Pan Speedrock. Verder zullen er animaties te zien zijn die gemaakt zijn door stripmakers, zoals Ricky van Duuren a.k.a. the Fearless cartoneer (bekend van de legendarische Vera-krant). Daarnaast staat er werk van Michiel Hoving op het programma en worden er animaties van Groninger animatie makers vertoond. Barbara zal zelf aanwezig zijn om het programma toe te lichten.

Filmhuiscavia
Van Hallstraat 52-I (trap op)
1052 HH Amsterdam
Telefoon 020-681 1419
info@filmhuiscavia.nl