Fnv bondgenoten

FNV Bondgenoten: akkoord sociaal plan Harense Smid

Vandaag is een akkoord bereikt tussen FNV Bondgenoten en de directie van Harense Smid over een sociaal plan voor de gedwongen ontslagen. Er zijn afspraken gemaakt over begeleiding van werk naar werk, inkomensgaranties en behoud van arbeidsvoorwaarden en oude rechten voor het hele personeel bij verkoop van een winkel.

Vakbondsbestuurder Rob Philippo: 'Al met al ben ik tevreden over het sociaal plan; het belangrijkste is dat de medewerkers van werk-naar-werk worden begeleid door een goed outplacementbureau. Mochten ze onverhoopt geen baan vinden of een baan met een lager salaris, dan krijgen ze een aanvulling op hun uitkering of salaris. Een werknemer die akkoord gaat met de vrijwillige vertrekregeling ontvangt een financiële compensatie.'

Maandag werd bekend dat de winkelketen voor consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten 150 van de 800 banen schrapt, waarvan de helft door gedwongen ontslag. Vooral winkels in Twente en de Randstad die in 2004 nog van de failliete concurrent Megapool werden overgenomen, sluiten de deuren. De winkels die sluiten, zijn niet winstgevend te krijgen. Door het afstoten van de vijftien filialen gaan ook banen verloren op het hoofdkantoor, bij de technische dienst en de distributie.