Persberichten 20/01 middag

Regio, 20-01-2006

Voorhout Politie controleert op verlichting De politie heeft op vrijdag 20 januari, tussen 07.00 en 08.15 uur, in Voorhout gecontroleerd op de verlichting van fietsen onder het motto Laat je zien!. Agenten controleerden op de Jacoba van Beierenweg. In totaal heeft de politie 9 bekeuringen uitgeschreven voor het niet voeren van de juiste verlichting.

De politie zet, zoals eerder aangekondigd, de controles nog steeds voort. De politie wijst erop dat het repareren van de fietsverlichting nog altijd goedkoper is dan het moeten betalen van een bekeuring. Voor het niet voeren van de juiste verlichting wordt al gauw een boete van 25 euro opgelegd. In het kader van de campagne Laat je zien! voorkomt het voeren van de juiste verlichting niet alleen een boete, maar wordt de kans op een aanrijding ook aanzienlijk kleiner.

Leiden Vrouw beroofd van tas De politie heeft aangifte opgenomen van een 59-jarige vrouw uit Leiden. Zij werd op vrijdag 20 januari, omstreeks 12.35 uur, beroofd van haar tas. Zij liep door de Nieuwsteeg toen er een man haar van achteren benaderde en haar tas vastgreep. De man kreeg de tas in handen en rende er vandoor. De vrouw is vervolgens nog achter de man aangerend, maar kon hem niet meer inhalen. De vrouw heeft aangegeven dat een andere man, nadat zij alarm had geslagen, de verdachte achterna was gerend. De politie zou graag in contact komen met deze man en andere getuigen die de politie iets kunnen vertellen over de beroving.

Voorschoten Inbraken in bedrijven In de nacht van donderdag op vrijdag is er ingebroken in drie bedrijven in Voorschoten. Twee bedrijven aan de John F. Kennedyplantsoen zijn bezocht door inbreker(s). In één bedrijf is het gebleven bij een poging. In het andere bedrijf zijn lades en kasten doorzocht. Wat er precies weg is genomen is nog onbekend. In dezelfde nacht is ingebroken in een kapperszaak aan de Pauwenstraat. Het pand is doorzoekt op waardevolle spullen. Uit de zaak is een geldbedrag en een camera weggenomen. De politie heeft de inbraken in onderzoek.

Alkemade Hennepkwekerij ontmanteld Het politieteam van Alkemade heeft een hennepkwekerij in een woning ontmanteld. Op vrijdag 20 januari troffen agenten in een huis aan de Reigerlaan in Ter Aar een hennepkwekerij aan. Zij waren naar binnen gegaan op basis van binnengekomen informatie. Ook bleek er op de ramen, die dicht werden gehouden met kleden, condens zichtbaar te zijn, wat duidde op een hennepkwekerij. Binnen in het huis stonden 138 plantjes die dezelfde dag nog zijn vernietigd. De politie heeft in relatie met de kwekerij een 37-jarige man uit Ter aar aangehouden. Hij zal in de loop van de dag gehoord worden.

Nieuwerkerk/ Moordrecht/ Zevenhuizen Fietsenkijkdijk

Zaterdag 28 januari a.s. wordt op het politiebureau in Nieuwerkerk aan den IJssel aan het Raadhuisplein weer een fietsenkijkdag gehouden. Tussen 11.00 en 15.00 uur kunnen kijkers langskomen om te zien of hun gestolen of vermiste fiets op het bureau staat. Fietsen worden teruggegeven indien men een kopie van een aangifte bij de politie overlegt.

Regio Politie waarschuwt voor oplichting Politie Hollands Midden waarschuwt voor een oplichtingpraktijk waarbij een pakketje bezorgd wordt wat niet besteld is, en waarvoor onder rembours een bedrag moet worden betaald. Een 44-jarige Leidenaar heeft aangifte gedaan van een dergelijke oplichting. Op donderdag 12 januari werd er een pakketje bezorgd door een postorderbedrijf, zo vertelde de Leidenaar. Het pakketje was besteld en er zou nog een klein bedrag bijbetaald moeten worden. De Leidenaar betaalde het bedrag en de bezorger ging er weer vandoor. De Leidenaar kwam er later achter dat niemand iets besteld had. Hij heeft vervolgens de politie ingeschakeld. Inmiddels blijken er meerdere meldingen bij de politie binnen te zijn gekomen van dergelijke oplichtingpraktijken. De politie adviseert personen om eerst na te checken of er überhaupt iets besteld is en of de bezorger zich kan identificeren als bezorger van het desbetreffende postorderbedrijf.

--- einde berichten ---