Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (20/01/06)

OOSTERHOUT NB, 20 januari 2006

Politie bekeurt automobiliste na negeren stopteken verkeersbrigadier

MADE: De politie heeft donderdag 19 januari een 39-jarige vrouw uit Made bekeurd, nadat zij het stopteken van een verkeersbrigadier had genegeerd. Dat gebeurde in de Nieuwstraat. De vrouw kreeg een bekeuring van EUR 130,-.
Verkeersbrigadiers zijn middels de wet aangesteld en hebben krachtens de wet bevoegdheden. Weggebruikers dienen de aanwijzingen van de verkeersbrigadiers dan ook op te volgen. Eén en ander is geregeld in diverse artikelen van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV).

Twee mannen rijbewijs kwijt na rijden onder invloed

DUSSEN: Surveillerende politiemensen controleerden in de nacht van donderdag 19 januari op vrijdag 20 januari omstreeks 00.55 uur op de Provincialeweg een automobilist. De man, een 35-jarige inwoner van Dussen, bleek onder invloed van alcohol te zijn en moest mee naar het bureau. Daar bleek uit de ademanalyse dat zijn ademgehalte maar liefst 895 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Bovendien is tegen hem proces-verbaal opgemaakt.

OOSTERHOUT: Diezelfde nacht controleerden politiemensen op de Gerbrandylaan een 40-jarige automobilist uit Oosterhout. Ook deze man had teveel gedronken. Uit de ademanalyse bleek dat zijn ademgehalte 595 ug/l was. Ook de Oosterhouter moest zijn rijbewijs inleveren.

Politie houdt opnieuw verdachte vechtpartij aan

OOSTERHOUT: De politie heeft donderdag 19 januari opnieuw een verdachte aangehouden in het onderzoek naar de mishandeling van twee Rotterdamse mannen. Het tweetal is in de nacht van zaterdag 7 januari op zondag 8 januari in de Klappeijstraat mishandeld door een aantal mannen. De aangehouden verdachte is een 23-jarige Oosterhouter. Woensdag 18 januari hield de politie al vier mannen (twee van 17, één van 18 en één van 20 jaar oud en afkomstig uit Oosterhout) aan in deze zaak. Aan de vechtpartij was eerder al een schermutseling in een café vooraf gegaan (zie ook persberichten van 8 januari en 18 januari 2006 red.).

Politie verhoort verdachte schennispleging

OOSTERHOUT: De politie heeft vrijdag 20 januari een 50-jarige Oosterhouter verhoord. De man wordt ervan verdacht op woensdag 17 augustus 2005 openbare schennis der eerbaarheid te hebben gepleegd. Twee Oosterhoutse vrouwen, van 24 en 25 jaar oud, deden aangifte van dit feit. Ze liepen woensdag 17 augustus rond 20.00 uur op de Windvaan toen ze de man zagen fietsen. De man was bezig zichzelf te bevredigen. De politie stelde een onderzoek in, wat leidde tot de verdachte. De man ontkende de feiten.

Zoon aangehouden na bedreiging vader

WIJK EN AALBURG: vrijdag 20 januari omstreeks 06.35 uur hield de politie een 30-jarige man uit Wijk en Aalburg aan. De man had die ochtend zijn 54-jarige vader mondeling bedreigd. De vader deed hiervan aangifte. De verdachte is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Twee jongeren aangehouden na diefstal kratjes

DONGEN: De 29-jarige beheerster van een horecagelegenheid aan de Belgiëlaan deed zondag 15 januari bij de politie aangifte van diefstal van vijf kratjes met daarin lege bierflesjes. De kratjes waren vrijdag 13 januari tussen 18.00 uur en 19.00 uur weggenomen vanaf het terrein van de horecagelegenheid. Uit onderzoek bleek vervolgens dat een jongen en een meisje omstreeks 19.00 uur vijf kratjes hadden ingeleverd bij een plaatselijke supermarkt en zo het statiegeld hadden opgestreken. Uit onderzoek bleek het te gaan om een 18-jarige jongen uit Dongen en een 16-jarig meisje uit Dongen. Het tweetal is vrijdag 20 januari aangehouden. Beide verdachten hebben de diefstal bekend. Het statiegeld is opgegaan aan onder andere rookwaren.

Politie houdt diverse verkeerscontroles

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA: Politiemensen van het
Verkeershandhavingsteam van de politie Midden en West Brabant hielden donderdag 19 januari autogordelcontroles op de Sleeuwijksedijk in Werkendam, de Stationsweg in Geertruidenberg, de Eikenlaan, Transvaal, Rijksstraatweg, Esdoornlaan en Larikslaan in Sleeuwijk. Daarbij schreven ze in totaal 53 bekeuringen uit. In Werkendam gingen 13 automobilisten op de bon; in Geertruidenberg 23 en in Sleeuwijk in totaal 17.

DONGEN: Tijdens verkeerscontroles in de Gerardus Majellastraat, op de Vierbundersweg, in de Gasthuisstraat en op de Mgr. Schaepmanlaan heeft de politie donderdag 19 januari in totaal 7 bekeuringen uitgeschreven. Zes automobilisten werden bekeurd voor niet-handsfree bellen, één voor het niet bij zich hebben van het rijbewijs.

DONGEN: Op de Hoge Ham gingen vrijdag 20 januari drie automobilisten op de bon: voor parkeren op een invalidenparkeerplaats, parkeren op de stoep en parkeren in strijd met een parkeerverbod.

DONGEN / S-GRAVENMOER: Tijdens snelheidscontroles kregen donderdag 19 januari 97 weggebruikers een bekeuring voor te hard rijden. Op de Noorderlaan controleerde de politie 227 passanten, van wie er 40 te hard reden. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km/uur. Op de Mgr. Nolenslaan reden 24 van de 385 passanten te hard. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 88 km/uur.
In de Hoofdstraat in s-Gravenmoer betrapte de politie 15 passanten op te hard rijden. Er werden 457 passanten gecontroleerd. Hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 68 km/uur.
Op de Lage Ham in Dongen gingen tot slot 18 van de 243 in de fout. Hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 77 km/uur.
Op alle genoemde wegen geldt een maximumsnelheid van 50 km/uur.

MOLENSCHOT: Politiemensen controleerden donderdag 19 januari op de heideweg in totaal 60 voertuigen. Daarbij werden vijf bekeuringen uitgeschreven, alle vijf voor het niet dragen van de autogordel.

KAATSHEUVEL / LOON OP ZAND: Politiemensen van het team Loon op Zand bekeurden donderdag 19 januari 12 automobilisten, die hun autogordel niet om hadden. Dat gebeurde op de Hoge Steenweg in Loon op Zand (4x) en op de Europalaan in Kaatsheuvel (8x).

Auteur: Leonie van Ooijen