Provincie Groningen

Groningerstudieblogs.nl vanaf nu online 19 januari 2006

Vanaf nu kunnen aankomende studenten en andere belangstellenden op internet lezen wat er allemaal te beleven valt in studentenstad Groningen. Deze week is namelijk de site www.groningerstudieblogs.nl online gegaan. Acht Groningse studenten vertellen in persoonlijke weblogs hun belevenissen. Ze schrijven over hun studie, de stad, huisvesting, hun sociale leven en nog veel meer.

Onder de vlag van `Er gaat niets boven Groningen' voeren de Rijksuniversiteit Groningen, de Hanzehogeschool Groningen en provincie en gemeente Groningen jaarlijks gezamenlijk campagne om Groningen als studiestad te promoten bij potentiële studenten in het land. De komende jaren spelen acht Groninger studenten dus de hoofdrol in de campagne. Via landelijke radiospots op Radio 538 wordt de weblogsite onder de aandacht van de scholieren gebracht.

De campagne wordt gefinancierd door provincie en gemeente Groningen, de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen. Deze partners maken deel uit van het Groninger Promotieoverleg (GPO)*. De campagne werd in opdracht ontwikkeld door Open Communicatiebureau.

20 januari 2006