Politie Limburg-Noord

Politie betrapt zeventien dronken bestuurders
Datum: 20-01-2006
Tijd bericht: 16:46
Plaats: Limburg-Noord
De politie heeft in de afgelopen week zeventien automobilisten proces-verbaal aangezegd nadat bleek dat ze teveel alcohol hadden gedronken. De overtreders zijn betrapt in Weert, Maasbracht, Venlo, Roermond, Tegelen, Helden, Venray, Blerick, Linne en Nederweert.

Weert - De politie trof woensdagmorgen een 45-jarige vrouw uit het Belgische Kinrooi slapend aan in haar auto op de Ringbaan Oost. Even voor zeven uur kregen de hulpdiensten een melding dat de vrouw in haar auto zat en niet bewoog. Politie en ambulancepersoneel kwam ter plaatse en constateerden dat ze teveel had gedronken. Ze werd meegenomen naar het bureau en kreeg een rijverbod van 8 uur opgelegd.

Venray - De politie heeft afgelopen zondag een 42-jarige dronken automobilist uit Venray betrapt zonder geldig rijbewijs. Agenten zagen hem rijden op de Whistlerstraat en controleerden hem. Daarbij roken ze alcohol. Onderzoek wees uit dat hij teveel had gedronken, hij had geen rijbewijs en weigerde een ademanalyse. Hij kreeg een rijverbod van 24 uur opgelegd en de politie maakt proces-verbaal op.

Onder invloed van alcohol neemt de reactiesnelheid af, wordt het moeilijker om afstanden in te schatten en wordt het gezichtsveld steeds smaller. Andere kenmerken zijn overschatting van het eigen kunnen en een gebrek aan zelfkritiek. Daarom controleert de politie bestuurders regelmatig op alcoholgebruik, via een blaastest of bloedproef.