Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 20 januari 2006

Politie treft hennepkwekerij aan bij bedrijfscontrole

DE HEEN: De politie wilde op donderdag 19 januari een
milieu-bedrijfscontrole uitvoeren bij een bedrijf in de genoemde gemeente. De eigenaar van het pand wilde de politie geen toestemming geven het pand te doorzoeken. Hierop is de 37-jarige man uit De Heen aangehouden en naar het politiebureau vervoerd. De politie is vervolgens terug gegaan naar het pand om de controle alsnog uit te voeren. Hierbij is een hennepkwekerij aangetroffen. Deze was nog deels in werking, maar er waren geen planten meer aanwezig. De politie nam de apparatuur in beslag. De verdachte ontkende iets te weten van de kwekerij. De politie stelt verder onderzoek in.

Koperdief aangehouden

BERGEN OP ZOOM: Dankzij adequaat optreden van toezichthouders van de gemeente is vrijdagmorgen kort na 5.00 uur aan de Jan van Bijnenstraat een koperdief aangehouden. De mannen besloten op nader onderzoek uit te gaan, nadat zij inbraaksporen bij een woning hadden gezien. Toen ze in de woning breekgeluiden hoorden, besloten ze de politie te waarschuwen. Omdat de verdachte al aanstalten maakte de woning te verlaten voordat de politie was gearriveerd, hielden de mannen de verdachte korte tijd aan de praat. De man is aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Daar gaf hij toe koper te hebben willen stelen. In het verhoor gaf hij toe nog één andere koperdiefstal in Bergen op Zoom te hebben gepleegd. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar het grote aantal diefstallen van koper en brons. In totaal werden de afgelopen maanden tientallen diefstallen bij de politie gemeld. De politie gaat er vooralsnog van uit dat meerdere personen verantwoordelijk zijn voor de diefstallen en zet het onderzoek voort.

Politie houdt twee mannen aan na aanrijding

BERGEN OP ZOOM: Tijdens een surveillance zagen politiemensen op donderdagavond 19 januari een man over de Rooseveltlaan rennen. De man werd hier aangereden door een auto, stond hij op en rende naar een andere auto. De politie volgde hem en sprak hem aan. De 19-jarige man uit Mortsel bleek een tas met 445 gram hennep bij zich te hebben en is aangehouden. Een andere politiemedewerker sprak de bestuurder van de auto aan. De bestuurder remde niet voor de rennende man en remde niet direct na de aanrijding. De 19-jarige man deed aangifte van poging tot doodslag en verklaarde dat de bestuurder van de auto iets naar hem had geroepen en hem opzettelijk aanreed. De 53-jarige bestuurder uit Antwerpen is aangehouden in verband met poging tot doodslag. Beide verdachten zijn verhoord en in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak verder.

Jongen mishandeld en bestolen door onbekende fietser

BERGEN OP ZOOM: Op donderdag 19 januari liep een 17-jarige jongen omstreeks 21.15 uur over de Guido Gezellelaan. Hij hoorde een fietser aankomen en keek om. De onbekende liet zijn fiets vallen en rende achter de jongen aan. Hij pakte de jongen vast en sloeg hem. Hierna stal de fietser de portemonnee van zijn slachtoffer, pakte zijn fiets en reed weg in de richting van de Valeriusstraat. De politie zocht de omgeving af, maar trof de dader niet meer aan. De politie heeft aangifte opgenomen van het slachtoffer en stelt een onderzoek in.

Politie pakt man op na huiselijk geweld

BERGEN OP ZOOM: De politie kreeg op vrijdagochtend 20 januari melding van huiselijk geweld in de wijk Gageldonk-West. Een 35-jarige vrouw was in haar woning mishandeld door haar ex-vriend. De 37-jarige man wilde de woning binnen en sloeg de vrouw in het gezicht toen hem de toegang ontzegd werd. De vrouw deed aangifte van mishandeling. De politie ging op zoek naar de man en trof hem aan op de Wikkelaan. Hier is hij aangehouden en vervolgens op het politiebureau ingesloten.

Bekeuringen bij verkeerscontrole

OUD GASTEL/HOEVEN/OUDENBOSCH/BOSSCHENHOOFD: De politie hield op donderdag 19 januari in de genoemde gemeenten snelheidscontroles met behulp van de lasergun en een algemene verkeerscontrole. Op de Oudenbosscheweg te Oud Gastel is 1 bestuurder bekeurd voor het overschrijden van de maximum snelheid. Ook is hier 1 automobilist beboet voor het niet dragen van de autogordel. Op de St. Bernardusstraat in Hoeven is 1 bestuurder bekeurd voor snelheidsovertreding en 5 bestuurders kregen een boete voor het niet dragen van de autogordel. In Oudenbosch zijn op de Bornhemweg 2 automobilisten bekeurd voor snelheidsovertreding. 1 bestuurder droeg geen autogordel en kreeg hiervoor een bekeuring.
Op de Pastoor van Bregelstraat in Bosschenhoofd zijn 10 snelheidsovertredingen geconstateerd en bekeurd.
Verder zijn er nog 4 personen bekeurd voor het onnodig seinen met lichten, 1 automobilist reed met een kapot remlicht, 1 auto was niet verzekerd en van 1 auto was de APK verlopen.

Snelheidscontrole

HOEVEN: De politie hield op vrijdag 20 januari een snelheidscontrole op de St. Bernardusstraat. Tussen 10.10 uur en 15.15 uur passeerde 3264 voertuigen de controle. Hiervan waren er 19 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 98 km/u, terwijl hier een maximum van 80 km/u.

Politie onderzoekt woninginbraak

SINT WILLEBRORD: Op donderdagavond 19 januari is er ingebroken in een woning in de Irenestraat. Onbekenden braken aan de achterzijde van de woning een deur open. Voor zover bekend is er niets weggenomen. Mogelijk zijn de indringers geschrokken van het inbraakalarm. De politie heeft aangifte opgenomen van de bewoners van het pand en stelt een sporenonderzoek in.

Man aangehouden voor winkeldiefstal

ROOSENDAAL: Personeel van een winkel aan de Borchwerf hield op donderdag 19 januari een man aan voor winkeldiefstal. Een medewerker van de winkel zag hoe de man het pand wilde verlaten zonder de uit het rek genomen goederen af te rekenen. De politie nam de 47-jarige man uit Ter Aar mee naar het politiebureau voor verhoor. Hij gaf de diefstal toe en is na betaling van een boete van 125,- in vrijheid gesteld.

Politie houdt man aan na aanrijding

ROOSENDAAL: Op vrijdag 20 januari kreeg de politie even na middernacht melding van een aanrijding. De politie trof de betrokkenen aan op de A17. Een 37-jarige man uit Roosendaal verklaarde dat hij even tevoren op de Burgemeester Freijterslaan reed en werd aangereden door een tegenligger. Hierdoor was de buitenspiegel van zijn auto af. De automobilist stopte niet na de aanrijding , maar reed de A17 op. De betrokkene reed er achteraan en op een gegeven moment stopte beiden op de vluchtstrook. De andere automobilist vertoonde kenmerken van dronkenschap. Hij wilde niet meewerken aan een blaastest en gedroeg zich zeer agressief en recalcitrant. De politie hield de 36-jarige man uit Roosendaal aan en bracht hem naar het politiebureau. Hij weigerde alle medewerking en bleef de politiemedewerkers beledigen. Het rijbewijs van de verdachte is ingenomen en hij is ingesloten. Twee politiemannen hebben naar aanleiding van het gedrag van de verdachte aangifte gedaan van belediging.

Winkelpersoneel houdt dief aan

ROOSENDAAL: Een medewerker van een winkel aan de Borchwerf zag op vrijdag 20 januari hoe een man de winkel verliet zonder de door hem uitgezochte goederen af te rekenen. Hij hield de 49-jarige man uit Roosendaal aan en droeg hem over aan de politie. De verdachte gaf de diefstal toe en is met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Bedrijfsinbraak

ROOSENDAAL: In de nacht van donderdag 19 januari op vrijdag 20 januari is er ingebroken in een bedrijf aan de Belder. De daders vernielden het hekwerk en traden zo het terrein op. Van een auto die op het terrein stond is een ruit vernield en er zijn verschillende onderdelen gedemonteerd en weggenomen. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde.

Beveiligingsbeambte houdt man aan voor diefstal

ROOSENDAAL: Op vrijdagmiddag 20 januari hield een beveiligingsbeambte een 51-jarige man uit Noordwijk aan zee aan. De man probeerde winkelwaar te stelen. Hij is aangehouden en overgedragen aan de politie. De man is na verhoor in vrijheid gesteld met een proces-verbaal.

Politiemotorrijder en passagier auto gewond na aanrijding

ROOSENDAAL: Een 49-jarige motorrijder van de politie en de 20-jarige passagier van een auto zijn vrijdagmiddag kort voor 16.00 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Burgemeester Freijterslaan. De motorrijder passeerde komende uit de richting van het centrum aan de linkerzijde van de weg een rij autos, die stil stonden op de Burgemeester Freijterslaan. Hij zag bij de kruising met de Rubenslaan vermoedelijk de auto over het hoofd, toen deze hem vanuit de Rubenslaan naderde. Een aanrijding was het gevolg. De motorrijder is met onbekend letsel overgebracht naar het Franciscusziekenhuis. Ook een 20-jarige vrouw, die naast de automobilist zat, is overgebracht naar het ziekenhuis. Zij had na de aanrijding pijn op de borst. De motorrijder voerde geen optische- en geluidssignalen.

Auteur: Manon Ostendorf