Bling bling beugelfles Otazu favoriet op veiling

Koninklijke grolsch n.v.

PERSBERICHT
20 januari 2006

BLING BLING BEUGELFLES OTAZU FAVORIET OP VEILING

De paarse glitterbeugel van Rodrigo Otazu bleek vandaag bij de Ebay-veiling van elf beschilderde beugelflessen favoriet. De bekende Nederlanders, die elk een fles voor een goed doel beschilderden, hebben samen 8.015,- EURO opgehaald met de veiling. De beugelflessen van de elf BN'ers zijn nog tot en met 5 februari 2006 te zien op de tentoonstelling '4 Eeuwen Grolsch, Vakmanschap is Meesterschap' in de Beurs van Berlage. Daarna gaan ze naar hun nieuwe eigenaar.

De beschilderde beugels stonden bijna een maand tegen opbod te koop op de veilingsite Ebay. De biedingen volgden elkaar de laatste dag van de veiling in rap tempo op tot ruim
2.000,- EURO voor 1 beugel. Klokslag 16.00 uur waren de nieuwe eigenaren van de unieke beugelflessen bekend.

Initiatiefnemer Grolsch wilde iets extra's doen tijdens de expositie over het bedrijf in de Beurs van Berlage en benaderde de BN'ers. 'We hebben voor deze actie gezocht naar mensen die vakman zijn binnen hun eigen professie. De mensen die wij benaderden hebben met veel enthousiasme meegewerkt aan deze actie en dat heeft een bijzondere verzameling beugels opgeleverd en een geslaagde veiling' aldus Ab Pasman, voorzitter van de Raad van Bestuur van Grolsch.

Eerder beschilderden bekende Amerikanen als Donald Trump en Woody Allen al Grolsch beugels. Zij brachten het Nationaal Prostaatkanker Fonds onder de aandacht met de beschilderde beugel actie.

Ellen ten Damme Mama Cash 530,- EURO
Chris Zegers Monkey Business 660,- EURO
Wendy van Dijk Stichting Doe Een Wens 710,- EURO
Isa Hoes Kinderstem 560,- EURO
Antonie Kamerling Voedselbank 335,- EURO
Henk Schiffmacher Orange Babies 685,- EURO
Rodrigo Otazu Orange Babies 2020,- EURO
Jan des Bouvrie Orange Babies 730,- EURO
Huub Stapel Leefkringhuis te Amsterdam 355,- EURO
Bridget Maasland Stichting Dutchypuppy Foundation 1120,- EURO Duncan Stutterheim Dance4Life 310,- EURO

Voor meer informatie over de tentoonstelling 'Vakmanschap is Meesterschap - 4 eeuwen Grolsch' zie: www.4eeuwengrolsch.nl.