Provincie Noord-Holland

PERSBERICHT

Vrijdag 20 januari: statenleden en raadsleden PvdA lopen stage

Stagedag PvdA Noord-Holland

De PvdA Noord-Holland organiseert op vrijdag 20 januari 2006 een provinciale stagedag. Dit houdt in dat alle statenleden een stage lopen bij een voor hun portefeuille interessante organisatie of bedrijf. Zo worden er stages gelopen bij Connexxion, Landschap Noord-Holland, Corus, een zorgboerderij en een bibliotheek. Ook verschillende lokale PvdA-fracties zullen meedoen aan deze stagedag.

Tjeerd Talsma en Wiebe de Haan, twee statenleden die zich bezig houden met verkeer en vervoer, zullen een dag stage lopen bij vervoersbedrijf Connexxion. Zij zullen onder meer rijles krijgen op een bus en gesprekken voeren met chauffeurs. Ook brengen zij een bezoek aan de klantenservice van Connexxion in Haarlem.

Statenlid Rita Weeda zal een dag stage lopen bij zorgboerderij de Noorderhoeve in Schoorl. Hier werken mensen met een verstandelijke handicap, mensen met een verslavingsachtergrond en mensen met een burnout. De PvdA vindt het belangrijk dat er meer zorgboerderijen komen in Noord-Holland. Weeda zal dan ook tijdens haar stage onderzoeken hoe dit succesvolle voorbeeld functioneert. Ook zal zij helpen bij het uitmesten van de stallen. Ook Rob Meerhof loopt stage bij een zorginstelling. Hij zal een dag meelopen bij jeugdzorginstelling OCK Het Spalier in Santpoort.

De stage van statenlid Wim van Oudheusden staat in het teken van innovatie. De PvdA wil dat de provincie meer aandacht besteedt aan stimulering van innovatieve bedrijven in de provincie. Tijdens deze dag zal Van Oudheusden kennis maken met een aantal succesvolle voorbeelden in Hilversum. Hij loopt stage bij de Media Academie en innovatieorganisatie iMMovator. Ook zal hij een leerbedrijf en andere innovatieve bedrijven in Hilversum bezoeken.

Milieuwoordvoerder Manfred van der Heijde loopt stage bij Landschap Noord-Holland. Hij zal onder meer een bezoek brengen aan de locatie van de Noordboog. Dit is een aaneengesloten stuk natuur dat de kusten van de Noordzee, Waddenzee en IJsselmeer met elkaar moet verbinden. Van der Heijde zal zich laten informeren over de voortgang van dit project. Daarnaast zal hij stage lopen op het kantoor van Landschap Noord-Holland in Castricum. Ook Greet Blokker zal haar stage in Castricum volgen. Zij loopt stage bij de bibliotheek daar.

De statenleden Elly Weel-van Ham en Willem van der Paard zullen stage lopen bij recreatiegebied Geestmerambacht. PvdA-fractievoorzitter Peter Visser zal zijn stage volgen bij metaalfabrikant Corus. Joost Korver bezoekt een school voor praktijkonderwijs in het Zuid-Hollandse Brielle. En Ton van Dam loopt mee met een handhavingsproject in Amsterdam.

Ook verschillende lokale PvdA-fracties doen mee met deze stagedag. Zo zullen alle Haarlemse raadsleden tijdens deze dag een stage lopen bij een publieke instelling, zoals de gemeente, de politie en de Toneelschuur. Na afloop zal er van alle stages een verslag verschijnen op de website van de PvdA Noord-Holland: www.pvda-noord-holland.nl. Daarin vertellen statenleden en raadsleden wat zij precies hebben gedaan en wat zij met hun ervaringen zullen gaan doen de komende jaren.


*** EINDE PERSBERICHT ***



Provincie Noord-Holland