Gemeente Haarlem

PERSBERICHT

Vrijdag 20 januari: raadsleden PvdA lopen stage
Stagedag PvdA Haarlem

Raadsleden van de PvdA in Haarlem lopen vrijdag 20 januari stage bij publieke instellingen in Haarlem. De PvdA Noord-Holland organiseert op deze dag een provinciale stagedag. Dit houdt in dat statenleden een stage lopen bij een voor hun portefeuille interessante organisatie of bedrijf. Net als andere PvdA-raadsfracties zal ook de Haarlemse fractie hierbij aansluiten.

Fractievoorzitter Stan Kaatee en raadslid Marjan Zoon zullen stage lopen bij de Publieksdienst van de Gemeente Haarlem. De PvdA vindt een klantvriendelijk bestuur belangrijk. De twee raadsleden willen tijdens hun stage zelf meemaken hoe de service aan de burgers op dit moment is georganiseerd. Stan Kaatee zal plaats nemen achter de balie Burgerzaken en de balie Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Marjan Zoon zal de telefoon opnemen bij het Meldpunt Leefomgeving en plaats nemen achter het loket Bouwen, Wonen en Leefomgeving.

De stages van raadsleden Jan Nieuwenburg en Arjen Overbeek zullen in het teken staan van veiligheid en leefbaarheid. Jan Nieuwenburg zal een dag meelopen met de stadswachten in het centrum. En Arjen Overbeek gaat mee met de gebiedsgebonden agent in Haarlem-Oost. Hij zal zich laten informeren over de leefbaarheid in de buurten en de samenwerking tussen de politie en andere maatschappelijke organisaties. Voor de PvdA zijn veilige en leefbare buurten één van de belangrijkste prioriteiten bij de aankomende gemeenteraadsverkiezingen.

Marijke Lodeweegs, Jan de Ridder en Oktay Özcan zullen stage lopen bij instellingen die zich bezig houden met onderwijs en cultuur. Marijke Lodeweegs zal stage lopen op VMBO-school Sterren College. Zij zal daar meelopen met de conciërge. De assistent-conciërge van het Sterren College heeft een Melkertbaan. De PvdA heeft zich de afgelopen jaren sterk gemaakt voor het behoud van deze belangrijke banen. Jan de Ridder zal op bezoek gaan bij de Toneelschuur. Hij zal achter de kassa plaats nemen om kaartjes te verkopen aan bezoekers. En Oktay Özcan zal meelopen bij de afdeling inburgering van de gemeente.

*** EINDE PERSBERICHT ***