Ingezonden persbericht

Zelfstandig ondernemers krijgen weinig medewerking van overheid

Nieuwe non-profit-site StartBedrijf.nl helpt ondernemers (gratis) op weg

LANDELIJK, 20060120 --

Op www.startbedrijf.nl staat alle informatie voor ondernemers en zij die dat willen worden snel en gemakkelijk te vinden. De site is in tegenstelling tot veel overheidsinformatie geschreven in een duidelijk en eenvoudig taalgebruik en voorziet inmiddels in een grote behoefte naar informatie.

Een eigen bedrijf beginnen doe je vol enthousiasme, immers wat is er leuker dan datgene doen wat je leuk vindt, met volledige vrijheid en ook nog eens naar eigen inzicht. Maar het begint met een goed idee. Vervolgens begin je te dromen en na te denken over hoe, wat, waar en wanneer. Dan blijkt het opstarten van een onderneming plotseling veel meer te zijn dan het gezellig inrichten van een werkkamer en het aanschaffen van een computer. Nederland staat bekend om zijn regelgeving en voorschriften, en dat geldt zeker voor startende ondernemers. Desondanks neemt het aantal starters in Nederland toe. Naar verwachting ontstaan in 2006 in totaal 75.000 nieuwe bedrijven.

Uit onderzoek van de Hanzehogeschool in Groningen is gebleken dat ondernemers veel overheidsinformatie moeilijk beschreven vinden. StartBedrijf ondervangt dit door op een duidelijke en overzichtelijke wijze gratis informatie te verstrekken. Dat de site voorziet in een behoefte blijkt uit de 55.000 bezoekers die de site sinds 1 september heeft mogen ontvangen.

Editie Noord-Holland en Zuid-Holland

Ondernemers in Noord-Holland en Zuid-Holland kunnen vanaf vandaag op de nieuwste regionale edities van www.startbedrijf.nl terecht voor alle informatie over zelfstandig ondernemerschap. Deze site bevat op voornoemde edities ook toegespitste informatie over bijvoorbeeld subsidies voor ondernemers en het vestigingsklimaat in iedere gemeente. Verder staan op de site meer dan 1000 artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die allemaal gratis te raadplegen zijn. Nieuwe wetten en regelingen over bijvoorbeeld de zorgverzekering, WIA, levensloopregeling, subsidiebeleid en de wet WALVIS maar ook alle informatie over financiering, belasting, Kamer van Koophandel, mobiliteit, stappenplan en ondernemingsplan staan op de site. Bovendien wordt dagelijks economisch nieuws uit de regio verzameld.

De non-profit-site wordt gesponsord door ondernemingen die StartBedrijf een warm hart toedragen en het zelfstandig ondernemerschap willen stimuleren. Echter, de redactie is 100% onafhankelijk. Ook de medewerking van de overheid begint (langzaam) vorm aan te nemen. Op diverse provinciale- en gemeentelijke sites is een link geplaatst en er is belangstelling vanuit "Den Haag"

Noot voor redacties:



Ingezonden persbericht