ABN AMRO

Amsterdam / Londen, 20 januari 2006

ABN AMRO Asset Management koopt fund of hedge funds manager IAM

ABN AMRO maakt vandaag bekend dat zij een overeenkomst heeft gesloten met de aandeelhouders van International Asset Management (IAM) over de overname van 100% van het aandelenkapitaal van IAM, een in Londen en in New York gevestigde fund of hedge funds manager met circa USD 2,6 mld aan beheerd vermogen. De transactie moet nog worden goedgekeurd door de toezichthouders en zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2006 worden afgerond. Financiële details van de transactie worden niet bekend gemaakt.

De acquisitie onderstreept het lange termijn commitment van ABN AMRO Asset Management aan de fund of hedge fund business. Het is voor ABN AMRO Asset Management een platform voor toekomstige groei waarop de bestaande activiteiten verder kunnen worden uitgebouwd. Daarbij ondersteunt het de strategische focus op klanten in het middensegment omdat het de mogelijkheid vergroot om hedge fund producten zowel aan meer vermogende particuliere klanten als aan midddelgrote tot grote institutionele bedrijven aan te bieden.

"Deze transactie verbreedt ABN AMRO's expertise in het beheer van funds of hedge funds, waardoor wij de beste fondsen en maatwerkproducten kunnen gaan aanbieden aan onze klanten", aldus Sarah Russel, CEO van ABN AMRO Asset Management.

De huidige activiteiten van ABN AMRO Asset Management op het gebied van funds of hedge funds, waarbij USD 1,4 mld aan vermogen wordt beheerd, zullen worden samengevoegd met die van IAM. Na samenvoeging van de activiteiten zal het totale beheerde vermogen van de nieuwe organisatie ruim EUR 4 mld bedragen. De vijf partners die eigenaar zijn van IAM, waaronder Albert Fuss (de huidige bestuursvoorzitter) en Anthony Forward (managing director) zullen allen betrokken blijven bij de dagelijkse leiding van het bedrijf.

"Deze acquisitie is gedaan na uitvoerig onderzoek binnen de sector. IAM heeft precies de combinatie van ervaring, mensen en resultaten, die waarde kan toevoegen aan onze kritieke massa in de fund of hedge fund business", zegt Kevin Smith, Chief Investment Officer Equities bij ABN AMRO Asset Management.

Albert Fuss, voorzitter en oprichter van IAM zegt: "Deze acquisitie heeft voordelen voor alle bestaande en potientiële klanten van IAM en ABN AMRO Asset Management. We zijn door het wereldwijde netwerk van ABN AMRO Asset Management in staat om de breedte en reikwijdte van de hedge fund onderzoeksfunctie te verbeteren. Daar komt bij dat de klanten van ABN AMRO Asset Management toegang krijgen tot een zeer succesvolle en gespecialiseerde fund of hedge funds organisatie met meer dan 16 jaar ervaring in investeringsprocessen en een grote betrokkenheid bij de dienstverlening richting haar klanten."

ABN AMRO Asset Management beheert wereldwijd ruim EUR 173 mld aan vermogen voor institutionele en particuliere klanten en is onderdeel van ABN AMRO met een balanstotaal van EUR 899,3 mld (per 30 september 2005).

ABN AMRO heeft ruim 3.000 kantoren in meer dan 60 landen en regio's en is genoteerd aan Euronext en de beurs van New York.

IAM is een vooraanstaande beheerder van funds of hedge funds met vestigingen in Londen en New York, gespecialiseerd in vermogensbeheer voor institutionele en vermogende beleggers. IAM is in 1989 opgericht en is een van de oudste en meest succesvolle beheerders van funds of hedge funds. Het belangrijkste fonds van IAM, Alternative Investment Strategies Ltd, heeft sinds de start in 1996 een rendement op jaarbasis gerealiseerd van 10.11%.

ABN AMRO Asset Management werd geadviseerd door Hawkpoint Partners en Clifford Chance. IAM werd geadviseerd door Putnam Lovell NBF Securities en Simmons & Simmons.

Persvragen

ABN AMRO Persvoorlichting

020-6288900

Niets uit deze informatie mag worden beschouwd als een beleggingadvies of enig ander advies. Het is uitsluitend bedoeld voor informatie doeleinden. Let op, in het verleden behaalde resulatenten bieden geen garantie voor de toekomst. De waarde van de onderliggende beleggingen kan zowel stijgen als dalen. ABN AMRO Asset Management (Netherlands B.V.) is geregisteerd bij de Autoriteit Financiële Markten.


---


---- --