Opening eerste aardgastankstation Zuid-Nederland in Tilburg

Gemeente tilburg

Persbericht-

19 januari 2006

Opening eerste aardgastankstation Zuid-Nederland in Tilburg

De Algemene Brandstoffen Compagnie Tilburg heeft vandaag het eerste aardgastankstation van Zuid-Nederland in gebruik genomen. Zo wordt het rijden op aardgas interessant voor vele bedrijven en particulieren in de regio. Want rijden op aardgas betekent schone winst.

De gemeente Tilburg werkt aan de verbetering van het stedelijk milieu. Eén van de maatregelen is het gebruik van aardgas als brandstof voor auto's, vrachtwagens en bussen te stimuleren. Want rijden op aardgas is schoon, goedkoop, stil en betrouwbaar.

Het Tilburgse aardgastankstation is een initiatief van de Algemene Brandstoffen Compagnie (ABC) Tilburg, gemeente en DutCH4-aardgas. Dit maakt het voor vele bedrijven en particulieren in de regio interessant om over te stappen op aardgasvoertuigen.

Het Tilburgse aardgastankstation kan al rekenen op veel klandizie. De gemeente schakelt haar wagenpark over op aardgas en verschillende bedrijven en instellingen hebben aangegeven hun wagenpark te willen overschakelen op aardgas, waaronder een dienst van het Ministerie van Defensie, Personen- en Zorgvervoer Nederland, lokale taxi- en transportbedrijven, een aantal non-profitorganisaties en het ABC Tankstation zelf. Ook uit Duitsland, waar rijden op aardgas heel gebruikelijk is, hebben zich al klanten gemeld.

De gemeente Tilburg, onlangs uitgeroepen tot duurzaamste gemeente in Nederland, loopt in Nederland voorop in het stimuleren van rijden op aardgas. Het rijden op aardgas is voor Tilburg echter geen doel op zich; de gemeente ziet het als een tussenoplossing op weg naar rijden op biogas en uiteindelijk waterstof.


- Niet bestemd voor publicatie -

Meer informatie bij:

Michiel de Voogd, gemeente Tilburg, tel. 013-5428718, michiel.de.voogd@tilburg.nl

Geert-Jan van Ierland, ABC Tilburg, tel. 013-5425200, info@abctilburg.nl

Niermala Narain, DutCH4, tel. 0252-624422, narain@dutch4.com