Politie Gelderland-Midden

Politie grijpt in bij vechtpartij

Publicatiedatum: 20-1-2006 8:50:56

Ede - De Edese politie heeft donderdagmiddag moeten ingrijpen bij een vechtpartij tussen twee mannen op de Keesomstraat. Omstreeks vier uur werd door omstanders gemeld dat er op de Keesomstraat twee mannen op de vuist waren gegaan en dat er iemand gewond op straat zou blijven liggen. Agenten troffen even later een 34-jarige Edenaar op straat liggen. De man leek inderdaad gewond en werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Daar bleken de verwondingen mee te vallen; de man kon na behandeling het ziekenhuis weer verlaten. De andere partij, een negentienjarige plaatsgenoot van het slachtoffer, was in de buurt van het slachtoffer aangetroffen en werd aangehouden. Later bleek dat beide mannen, die overigens bekenden van elkaar bleken te zijn, door nog onduidelijke redenen met elkaar slaags waren geweest. Beiden wilden geen aangifte doen. De Edenaren kregen van de politie een proces-verbaal wegens het vechten op straat.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Rijbewijs ingevorderd na aanrijding

Publicatiedatum: 20-1-2006 8:50:20

Wageningen - De politie van Wageningen heeft in de nacht van donderdag op vrijdag het rijbewijs ingevorderd van een 42-jarige automobilist uit Ede. De man was omstreeks op de Nijenoord Allee met zijn auto tegen een lantaarnpaal en een stoeprand gebotst. Gewaarschuwde agenten roken alcohol bij de Edenaar en hielden de man aan. De ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de Edenaar met een alcoholpromillage van ruim anderhalf keer de toegestane hoeveelheid achter het stuur had gezeten. Omdat feit dat de man in beschonken toestand een aanrijding had veroorzaakt besloten de agenten het rijbewijs van de Edenaar in te vorderen. Tegen de Edenaar is ook proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Halt voor winkeldievegge (17)

Publicatiedatum: 20-1-2006 8:49:43

Nijkerk - Een zeventienjarig meisje uit Nijkerk hangt een alternatieve straf boven het hoofd wegens winkeldiefstal. De Nijkerkse werd daarvoor donderdagmiddag door de politie op de Brede Beek aangehouden als verdachte. Volgens winkelpersoneel van een zaak aan die straat zou het meisje voor ruim vijftien euro aan sieraden hebben meegenomen zonder af te rekenen. De Nijkerkse bekende de diefstal en moest de buit weer teruggeven. Daarna is ze overgedragen aan haar ouders. De afhandeling van de zaak is verder in handen van Bureau Halt van justitie.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---