Samenwerking NOVI, CCO en Capgemini Academy

Op 17 januari tekenden Capgemini Academy, CCO Informatica Opleidingen en NOVI Opleidingen een samenwerkingsovereenkomst rondom het verzorgen van I-Tracks opleidingen. I-Tracks zijn opleidings- en certificeringspaden die aansluiten bij de competenties die de ICT-markt vraagt. Een I-Track bestaat uit een aantal modules en examens die leiden tot een certificering in een ICT-competentie. I-Tracks is geïntroduceerd en ontwikkeld door EXIN, het onafhankelijke exameninstituut voor ICT'ers.

Publicatiedatum 19 January 2006

Bij de ontwikkeling van I-Tracks werkt EXIN samen met diverse marktpartijen. NOVI, CCO en Capgemini Academy speelden daarbij een initiërende rol. Er zijn op dit moment 13 tracks vastgesteld met zo'n 65 opleidingsmodules. Capgemini Academy heeft de keuze gemaakt om I-Tracks volledig te omarmen en verder te ontwikkelen, maar miste in haar aanbod de Ambi-modules, die onderdeel uitmaken van het I-Tracks curriculum. Door de samenwerking met NOVI en CCO ontstaat nu een partij die als eerste in staat is om het complete I-Tracks curriculum te leveren.

Het belang van functiegerichte leertrajecten met certificering wordt volgens Capgemini steeds groter. "We zien een ontwikkeling dat er steeds meer vraag is naar functie- en rolgerichte opleidingspaden die werkelijk praktijkrelevant zijn", aldus Herman Koster, manager Capgemini Academy. "Capgemini Academy investeert daarom actief in haar totale portfolio om praktijkrelevante leertrajecten voor ICT-functies aan te bieden."

Ook CCO en NOVI zien voordelen in de samenwerking met Capgemini. "Capgemini is een gerenommeerde en uitdagende partner", aldus Marc de Visser, directeur NOVI Opleidingen en Mark Schrijen, directeur CCO Informatica Opleidingen. "Door de samenwerking krijgen we meer zichtbaarheid naar de markt en de mogelijkheid om te leveren aan grote marktpartijen waar Capgemini preferred supplier is."

Over CCO Informatica Opleidingen

Opgericht in 1976, is CCO van een opleidingsinstituut voor COBOL-programmeurs uitgegroeid tot marktleider voor klassikaal onderwijs op het gebied van I-tracks opleidingen. De opleidingsportfolio omvat niet alleen de certificerende opleidingen als AMBI, I-tracks, ITIL en MCSE, maar ook een opleiding tot Bachelor ICT.

Door een klantgerichte flexibele organisatie, met in de praktijk opererende docenten, waarborgt CCO de aansluiting van haar opleidingen op de dagelijkse praktijk binnen het bedrijfsleven.

Meer informatie over CCO Informatica Opleidingen is te vinden op: http://www.cco.nl

Over NOVI Opleidingen

Het `Nederlands Opleidingsinstituut voor Informatica', NOVI Opleidingen is opgericht in 1958. NOVI is een begrip in de ICT markt. Deze vooraanstaande positie dankt NOVI aan een breed assortiment en een jarenlange ervaring en reputatie. Bij NOVI studeren professionals die aan een carrière in de ICT willen beginnen of die willen uitbouwen. Dit vraagt om efficiënt opgebouwde studietrajecten, doelgericht en direct toepasbaar in de praktijk.

Volgens de Wet op het Hoger Onderwijs en Wetenschappelijk Onderwijs (WHW) is de Stichting Hoger Onderwijs NOVI erkend als aangewezen Hogeschool.

Meer informatie over NOVI is te vinden op http://www.novi.nl/.

Capgemini Academy

Capgemini Academy is een van de meest toonaangevende IT-opleidingsinstituten van de Benelux. Zo'n 20.000 cursisten volgen er jaarlijks een opleiding op het gebied van IT, management en persoonlijke effectiviteit. Praktijkrelevantie is een van de sleutelwoorden van Capgemini Academy. Door de verbondenheid met Capgemini worden cursisten voortdurend gevoed door de nieuwste praktijkervaringen. Meer informatie over Capgemini Academy is te vinden op http://www.academy.capgemini.nl/

EINDE PERSBERICHT