Gemeente Alblasserdam

Nieuwsberichten

19-01-2006
Concept tv & radio advies 2006/2007 ligt ter visie



Programmaraad ZHZ adviseert UPC voortaan de thematische TV-zender Animal Planet door te geven. Hierdoor valt Euronews af. Verder zijn er slechts verschuivingen in rangorde van TV-zenders. Dat kan gevolgen hebben voor enkele gemeenten, waar een beperkt aantal zenders doorgegeven wordt.

In het radio-advies komen Yorin FM en France Culture niet meer voor. Yorin FM maakt momenteel een onzekere toekomst door. France Culture (Le Première) maakt plaats voor France Inter Paris (F.I.P.), een jonge Franse muziekzender die sterk in opkomst is en als Franstalige zender mogelijk beter beluisterd wordt.
Verder wil de Programmaraad de Belgische zender Klara voor klassieke muziek en cultuurzender toevoegen. Een tweede Belgische zender, Studio Brussel, wil de Programmaraad bij radiostilte uitzenden op het kanaal waar de 2e Kamer op vergaderuren uitzendt.
Nieuw in de regio is Bright FM, een christelijk radiostation met hedendaagse pop-rock en praise-muziek. De Programmaraad beschouwt deze zender als een aanwinst.

Programmaraad Zuid-Holland Zuid legt per 16 januari zijn concept TV & radio-advies 2006-2007 ter visie. Dat gebeurt op website www.prgzhz.nl.
Reacties kan men via e-mailadres: info@prgzhz.nl insturen. Ook kunnen persoonlijke voorkeuren opgegeven worden op de enquête enquête die via www.prgzhz.nl ingevuld kan worden.

Website: www.prgzhz.nl
E-mail: info@prgzhz.nl