Politie Hollands Midden

Datum: 20 januari 2006

Rijnsburg Valse naam en vals identiteitsbewijs

De politie heeft donderdagavond, 19 januari, een 15-jarige jongen uit Rijnsburg aangehouden. De jongen reed op een snorfiets toen hij op de Oranjelaan tijdens een verkeerscontrole werd staande gehouden. De jongen gaf in eerste instantie een valse naam op aan de agent. Ook bleek dat hij in het bezit was van een vals identiteitsbewijs. Deze zou hij zelf hebben gemaakt. Tegen de jongen wordt proces verbaal opgemaakt.

Sassenheim Verkeersongeval De politie heeft op donderdag 19 januari, omstreeks 15.00 uur, hulp geboden bij een verkeersongeval op de kruising van de Hoofdstraat/ Rijksstraatweg met de Warmonderweg. Een 44-jarige Noordwijkse reed op haar bromfiets op de Rijksstraatweg, vanuit de richting van de Hoofdstraat. Voor haar reed een fietsster. Toen zij de fietsster inhaalde sloeg deze juist af om de fietsenoversteekplaats te gebruiken. De bromfietsster probeerde de fietsster te ontwijken waardoor zij ten val kwam. De fietsster, een 16-jarige uit Sassenheim, had de bromfietsster niet zien aankomen en was zonder richting aan te geven linksaf geslagen.

Leiden Verdachte van bedreiging aangehouden

De politie heeft donderdagavond, 19 januari, een 29-jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van bedreiging van een 17-jarige Leidse. De man had de vrouw, zijn ex-vriendin, op straat lastig gevallen. De vrouw was in paniek een winkel aan de Janvossensteeg binnengerend waar ze hulp vroeg aan het personeel. De politie werd hierop ingeseind. De man die inmiddels de winkel was uitgelopen werd op de Vollersgracht aangehouden.

Leiden Politie onderzoekt mishandeling Agenten werden op donderdag 19 januari, rond 21.00 uur, tijdens de surveillance aangesproken met de mededeling dat er een mishandeling had plaatsgevonden in een uitgaansgelegenheid aan de Nieuwe Beestenmarkt. Een 20-jarige Leidenaar was geslagen. De man is direct naar het ziekenhuis gegaan waar een hersenschudding en oogletsel werd geconstateerd. De man moet nog aangifte doen bij de politie. De politie heeft diezelfde avond één aanhouding verricht. Het is echter niet duidelijk of deze man te maken heeft met de mishandeling. Hij is inmiddels weer op vrije voeten gesteld. De politie zet het onderzoek voort.

Leiden Politie bemiddelt in burenruzie De politie heeft in een burenruzie op de Juliana van Stolberghof bemiddeld. Op donderdag 19 januari, omstreeks 15.10 uur, liep een langer spelende burenruzie vermoedelijk uit in een mishandeling. Een bewoner van de straat werd aangehouden en gehoord door de politie. Een bewoonster deed aangifte tegen de man. Tijdens een ruzie zou zij door de man op haar hoofd geslagen zijn. Het is echter nog niet duidelijk wat er zich precies heeft afgespeeld. De politie hoopt door meerdere personen te horen meer grip te krijgen op de situatie. De man is inmiddels weer op vrije voeten gesteld.

Leiden Mishandeling in studentenhuis De politie heef aangifte opgenomen van een 21-jarige man uit Leiden. De man is op donderdag 19 januari, omstreeks 04.00 uur, tijdens een feest in een studentenhuis aan de Boommarkt in zijn gezicht geslagen. De man was niet welkom op het feest, omdat het een besloten feest bleek te zijn. Hij werd hierop uit het huis, zoals hij aangeeft, gesleurd en een aantal keer in zijn gezicht geslagen. Aan de mishandeling heeft de man letsel aan zijn oog en zijn er stukjes van zijn tand af. De politie is een onderzoek gestart naar de mishandeling.

Alphen aan den Rijn Aanrijding met voetganger, politie zoekt getuigen Een 11-jarige meisje uit Alphen aan den Rijn is op de voetgangersoversteekplaats op de kruising van de President Kennedylaan en de Burgemeester Bruinslotsingel aangereden. Op donderdag 19 januari, omstreeks 17.00 uur, stak zij de weg over. Op het tweede gedeelte van de oversteekplaats wordt zij in haar rug geraakt door een auto. Zij valt op haar knieën en raakt met haar hoofd een paal. Vervolgens loopt zij door en wordt zij even verder door een passerende fietser geholpen en naar huis gebracht. Thuis is zij naar de huisartsenpost gebracht waar bleek dat zij een flinke kneuzing had opgelopen. De politie is op zoek naar de bestuurder van de auto die haar heeft aangereden en ook naar getuigen die misschien iets over de aanrijding of de auto kunnen vertellen. De bestuurder en getuigen kunnen contact opnemen met de politie via het algemene telefoonnummer 0900-8844.

Bergambacht Doorrijden na aanrijding

De politie heeft donderdagmiddag, 19 januari, een 59-jarige automobiliste uit Driebruggen aangehouden op verdenking van doorrijden na aanrijding. De vrouw was op een parkeerterrein op de Hoofdstraat bij het achteruit parkeren tegen een auto gereden. De vrouw had hierna, zo zegt een getuige, een ander parkeervak gekozen en heeft daarna vermoedelijk gekeken of haar auto schade had opgelopen. De vrouw is na het boodschappen doen in haar auto gestapt, en is weggereden. Het kentekennummer van haar auto was echter genoteerd. De vrouw ontkent tegen de geparkeerde auto te zijn gereden.

Gouda Woninginbraken De politie heeft een onderzoek gestart naar twee inbraken die plaatsvonden op donderdag 19 januari. Uit een woning aan de Gravin Jacobastraat werd er via de achterzijde van de woning ingebroken. Dader(s) hebben de woning doorzocht en een puinhoop achtergelaten. De dader(s) hebben alleen een bankpas buit weten te maken. Dezelfde dag werd er ook in een woning aan de Sint Josephstraat ingebroken. De bewoners van het pand missen vooralsnog niets. Beide bewoners hebben aangifte gedaan van inbraak.

Gouda Verkeersongeval Op donderdag 19 januari, omstreeks 19.00 uur, zijn op de kruising van de Bloemendaalseweg en de Burgemeester van Reenensingel een scooter en een bestelbusje tegen elkaar gebotst. De 20-jarige bestuurder uit Waddinxveen van de scooter is met onbekend letsel overgebracht naar het Groene Hart ziekenhuis. De oorzaak van het ongeluk wordt onderzocht. De 71-jarige bestuurder uit Schiedam van de bestelauto bleef ongedeerd.

Reeuwijk Graffiti spuiters aangehouden

De politie heeft vrijdag 19 januari, omstreeks 01.00 uur, een 21-jarige vrouw uit Zeist en een 28-jarige vrouw uit Reeuwijk aangehouden vanwege het spuiten van graffiti. De twee werden betrapt bij het talud op de Nieuwdorperweg met spuitbussen. De vrouwen bekenden zojuist graffiti te hebben gespoten. De politie heeft zeven spuitbussen en twaalf vernevelaars in beslag genomen. De vrouwen werden na verhoor weer heengezonden. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

--- einde berichten ---


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --