Politie Gelderland-Midden

Arnhemmer aangehouden na slaan met ijzeren staaf
Publicatiedatum: 20-1-2006 10:12:43

Arnhem - De Arnhemse politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag in de wijk Rijkerswoerd een 39-jarige inwoner aangehouden wegens onder meer zware mishandeling, vernieling en bedreiging. De man zou even na middernacht een 23-jarige man uit Dreumel te lijf zijn gegaan met een ijzeren staaf en zou daarbij ook enkele auto's hebben vernield. Te hulp geschoten agenten zouden ook door de man bedreigd zijn.

Buurtbewoners hadden de politie gewaarschuwd nadat ze een en ander op straat hadden gezien en gehoord. Agenten zagen even later bij aankomst de 39-jarige Arnhemmer met de ijzeren staaf in zijn handen op straat staan. Toen de agenten hem sommeerden de staaf neer te leggen weigerde hij en liep op beide agenten af. Die wisten de man uiteindelijk onder gebruikmaking van pepperspray te overmeesteren. Pas later bleek dat de man de 23-jarige Dreumelnaar zou hebben geslagen. Het slachtoffer was daarbij gewond geraakt en moest zich onder doktersbehandeling stellen. Ook bleken er twee geparkeerde auto's in de straat te zijn beschadigd, volgend getuigen door toedoen van de aangehouden Arnhemmer. De aanleiding tot het voorval moet worden gezocht in problemen in de relationele sfeer. De aangehouden Arnhemmer is ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Jongen (15) opgepakt na bedreiging en mishandeling moeder
Publicatiedatum: 20-1-2006 10:11:53

Rheden - Een vijftienjarige jongen uit de gemeente Rheden is donderdagmiddag door de politie in zijn woonplaats opgepakt nadat hij zijn moeder zou hebben bedreigd en mishandeld. Politieagenten waren rond half vijf naar de ouderlijke woning van de jongen geroepen in verband met een conflict. Daar hoorden de agenten van de 53-jarige vrouw dat haar zoon haar bij een ruzie met de dood zou hebben bedreigd. Ook had de jongen haar de keel dicht geduwd, aldus haar verklaring. De vrouw was bij het voorval niet gewond geraakt. De jongen bleek nog in de woning en werd aangehouden. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Echtpaar verjaagt brutale insluipsters

Publicatiedatum: 20-1-2006 10:11:12

Arnhem - Een Arnhems echtpaar (een 71-jarige vrouw en een 74-jarige man) heeft donderdagmiddag kans gezien drie insluipsters uit hun woning te verjagen. De vrouwen hadden geen kans gezien iets buit te maken.De politie is nog wel op zoek naar getuigen. Volgens de verklaringen van het paar zou er rond half één een onbekende vrouw hebben aangebeld bij de woning van het paar in het Boulevard Kwartier. De vrouw wist met een smoesje binnen te komen waarna er plotseling nog twee anderen verschenen en de woning binnen wisten te komen. De 71-jarige vrouw werd tegen een muur gedrukt waarna de anderen verder de woning in liepen. Toen het 71-jarige slachtoffer het op een schreeuwen zette verscheen haar 74-jarige echtgenoot, die elders in de woning was. Daarop vluchtten de drie vrouwen het huis uit. De 74-jarige man was nog wel achter de vrouwen aangegaan maar moest de achtervolging staken omdat de vrouwen sneller bleken te zijn. Van de drie vrouwen is slechts van één een signalement bekend: het zou gaan om een licht getinte vrouw met een fors postuur van ongeveer 25 jaar met een hoofddoek. Ze zou een knap gezicht hebben en droeg volgens de slachtoffers een blauwe spijkerbroek. De politie roept eventuele getuigen op te reageren via 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Huiselijk geweld: man aangehouden

Publicatiedatum: 20-1-2006 10:10:26

Arnhem - Een 49-jarige man uit Arnhem is vrijdagochtend vroeg door de politie in zijn woning aangehouden wegens huiselijk geweld tegen zijn 42-jarige vriendin. De man zou tijdens een ruzie de vrouw hebben geslagen en de keel dicht hebben geknepen. De vrouw raakte niet zichtbaar gewond maar vluchtte wel de woning uit. In het politiebureau deed de vrouw haar verhaal waarop agenten naar de woning van het stel gingen. Daar werd de man aangehouden. Hij is voor nader verhoor in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Man gewond door motorzaag

Publicatiedatum: 20-1-2006 10:09:41

Dieren - Een 21-jarige man uit Grave is donderdagochtend gewond geraakt door een motorzaag in Dieren. Dat gebeurde tijdens zaagwerkzaamheden in een bosperceel aan de Lange Juffer. Door nog onbekende oorzaak was de zaag in het linker onderbeen van het slachtoffer geslagen. De man is per ambulance naar het ziekenhuis Rijnstate gebracht. Volgens de politie was er geen sprake van een strafbaar feit.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Hennepkwekerij ontmanteld

Publicatiedatum: 20-1-2006 10:09:13

Arnhem - De Arnhemse politie heeft donderdag in een woning in de wijk Kronenburg een hennepkwekerij ontmanteld. De politie stuitte bij toeval op de hennepkwekerij tijdens een ontruiming van de woning door een deurwaarder. In het pand werden geen personen aangetroffen. Wel troffen de agenten ongeveer 200 planten en de gebruikelijke kwekerijapparatuur aan. De spullen zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. Door het energiebedrijf werd geconstateerd dat er illegaal stroom afgetapt werd. Daarop werd ook de stroommeter uit het pand verwijderd. Naar de verantwoordelijken voor de hennepkwekerij wordt nog gezocht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Politie houdt verlichtingscontrole

Publicatiedatum: 20-1-2006 10:08:26

Dieren - Door de politie van Dieren is vrijdagochtend een verlichtingscontrole gehouden onder schoolgaande jeugd op de Doesburgsedijk. Gedurende de donkere ochtenduren werden 75 fietsers aan een controle onderworpen. Daarvan reden er vijftien zonder licht. Zij kregen allen een bekeuring. In belang van de verkeersveiligheid houdt de politieregio Gelderland-Midden, waar Dieren onder valt, gedurende de donkere maanden stelselmatig verlichtingscontroles. Fietsers blijken een kwetsbare groep te zijn in het verkeer, vooral als er zonder licht gereden wordt. Wie de komende tijd zonder licht wordt aangetroffen kan zonder meer rekenen op een boete.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---