Politie Gelderland-Midden

Oorzaak brand villa nog niet bekend

Publicatiedatum: 20-1-2006 10:14:43

Ellecom - In een villa aan de Selsweg in Ellecom, waarin meerdere bedrijfjes gehuisvest zijn, brak donderdagavond rond 22.10 uur brand uit. De brand werd door voorbijgangers ontdekt. Vier aanwezige personen verlieten tijdig het pand. De brand is vermoedelijk ontstaan op de zolderverdieping waar de brandweer een hennepkwekerij aantrof. De bewoner van het pand, een 35-jarige man, werd door de brandweer met een hoogwerker van het dak afgehaald. Hij had geprobeerd de brand nog zelf te blussen. De man had rook in zijn longen gekregen, maar weigerde met de ambulance naar het ziekenhuis te gaan. Hij werd door de politie aangehouden op verdenking van brand door schuld en het aanwezig hebben van een hennepkwekerij. Nadat de brand geblust was, is het terrein afgezet in verband met instortingsgevaar. Door de technische recherche zal een onderzoek ingesteld worden naar de oorzaak van de brand.

voor nadere informatie:
peter meijer
026-3524308

---

Verdachten van brandstichtingen aangehouden

Publicatiedatum: 20-1-2006 10:14:11

Arnhem - Na een reeks brandjes in de omgeving van het Velperplein en het Spijkerkwartier heeft de politie in de nacht van donderdag op vrijdag twee Arnhemmers opgepakt. De twee, beiden negentien jaar oud, konden op aanwijzen van een getuige worden aangehouden. Ze worden ervan verdacht brandjes te hebben aangestoken in afvalcontainers op de Kortestraat, Velperplein, Boekhorstenstraat en 1e Spijkerdwarsstraat.

Een getuige had beiden in de weer gezien en waarschuwde even voor vier uur de politie. Dankzij een goed signalement konden de twee verdachten kort na de brandjes op de 1e Spijkerdwarsstraat worden aangehouden. De twee bleken onder invloed van alcohol en zijn voor nader verhoor ingesloten. Bij de brandjes moest de brandweer er steeds aan te pas komen om het vuur te blussen. Over de omvang van de schade is nog niets bekend.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---