Waterschap Roer & Overmaas


20-01-2006

Persinformatie: droppiewater.nl - Met water spelen op internet

Vanmorgen vond bij basisschool Onder de Kastanje te Sittard de officiële lancering plaats van de educatieve website over water: www.droppiewater.nl. Veel kinderen in
Nederland kennen Droppie al jaren als vertegenwoordiger van de waterschappen. Tot nu toe had deze Bekende Nederlander geen eigen website. Vanaf nu kunnen kinderen op scholen, maar ook thuis, met (Droppie) water spelen op internet. De website van Droppie is speels en leerzaam.

Tien Nederlandse waterschappen, waaronder ook het Waterschap Roer en Overmaas, hebben de site ontwikkeld waar de bekende stripfiguur van Droppie water tot leven komt. Elk waterschap kan regionale informatie aan de site toevoegen.

De internetsite www.droppiewater.nl is vanaf 18 januari online. De officiële regionale lancering vond vanmorgen plaats op basisschool Onder de kastanje in Sittard, de oude school van Jan Schrijen, voorzitter van het bestuur van het Waterschap Roer en Overmaas. Droppie water is zelf naar Limburg gereisd om de opening mee te maken.

www.droppiewater.nl is een site voor alle kinderen van 4 tot 12 jaar. Kinderen kunnen kiezen voor hun eigen niveau: groep 1, 2 en 3 groep 4,5 en 6 en groep 7 en 8. De moeilijkheidsgraad en de informatiedichtheid is aangepast aan het niveau van de groep waar het kind voor kiest. De jongste kinderen worden door een kletsende Droppie begeleid. Bij de oudste kinderen is Droppie nog slechts een icoontje. Verder is er voor ieder niveau informatie over allerlei waterzaken. De informatie wordt op speelse wijze via kliktekeningen ontsloten. De kleuters kunnen naar liedjes luisteren of een kleurplaat kleuren. De hogere groepen kunnen meedoen aan een spannende quiz.

Droppie leert basisschoolkinderen al jaren over het belang van schoon water, waterzuivering, wateroverlast en waterpret en de website is hierop een goede aanvulling zowel voor thuis als op scholen. Kinderen zijn de toekomst. Water is, zeker in Nederland, ook de toekomst. Om die reden vinden veel waterschappen educatie belangrijk. Droppie is daarbij een enorme hulp.

Droppie Water is een creatie van de bekende striptekenaar Robert van der Kroft. Hij tekende bijvoorbeeld de stripfiguren Claire en Sjors en Sjimmie. Voor de waterschappen bedacht Robert Droppie Water. Droppie is sindsdien het centrale figuurtje in de lespakketten van de waterschappen. Educatiemedewerkers van de waterschappen gebruiken deze pakketten in gastlessen op basisscholen. Er zijn ook verschillende stripboekjes van Droppie gemaakt.