Ingezonden persbericht


----------

P E R S B E R I C H T

NK Dressuur steunt SOS-Kinderdorpen

Het Nederlands Kampioenschap Dressuur, dat voor het eerst in Eindhoven gehouden wordt, steunt SOS-Kinderdorpen. De organisatie heeft ervoor gekozen om een gedeelte van de opbrengst van de kaartverkoop te schenken aan de weeskinderen wereldwijd. Het NK Dressuur, dat tegelijkertijd met het Internationaal Concours Hippique Eindhoven wordt verreden, vindt plaats van donderdag 25 tot en met zaterdag 27 mei. De VDL springderby is traditiegetrouw op zondag (28 mei).

De toegang voor beide onderdelen blijft geheel gratis. Alleen voor de Dressuur Kür op Muziek op zaterdag worden er kaarten verkocht voor de tribune, om onder andere de rust in het dressuurstadion te waarborgen.

De organisatie van het evenement kwam in contact met SOS-Kinderdorpen doordat Anky van Grunsven ambassadrice is van dit goede doel. SOS-Kinderdorpen vangt wereldwijd weeskinderen op in een speciaal voor hen gebouwd kinderdorp. Het fonds heeft de verantwoordelijkheid over meer dan 60.000 kinderen in ruim 450 dorpen, verdeeld over 132 landen.