Politie Zeeland


---


Z-0276-2006 Aanhoudingen in Oostburg
In de Brouwerijstraat in Oostburg werden vrijdag om 01.20 uur twee inwoners van de gemeente Sluis, vrienden van 21 en 19 jaar, aangehouden.
De 19-jarige werd, al fietsend, betrapt op het gooien van een glas tegen een gevel en kreeg een proces-verbaal wegens baldadigheid. Toen bleek dat hij een geopende fles drank bij zich had en onder invloed van alcohol verkeerde, werd hij aangehouden. De 21-jarige, die geen licht op zijn fiets had, bemoeide zich met aanhouding van zijn vriend. Ook hij was onder invloed van alcohol en ging al schreeuwend op de motorkap van het dienstvoertuig zitten. Hij werd aangehouden terzake openbare dronkenschap. Beiden kregen een rijverbod.

Z-0277-2006 Rijden onder invloed
Een 51-jarige automobilist uit Oostburg werd donderdag om 22.48 uur in de Helsinkistraat in zijn woonplaats aangehouden wegens rijden onder invloed.
De man had meer dan 1 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken. Zijn rijbewijs werd in beslag genomen en hij kreeg een dagvaarding uitgereikt.

O-0278-2006 Aanrijding in Scherpenisse
Op de Poortvlietsedijk in Scherpenisse kwamen vrijdag om 06.56 uur twee personenauto's met elkaar in botsing.
Een 53-jarige automobilist reed over de Provincialeweg in de richting van Poortvliet en was aan het inhalen. Een van de automobilisten die voor hem reed, een 43-jarige man wilde linksaf de Engelaarsdijk oprijden en werd in de flank aangereden door de 53-jarige. Deze laatste kwam tot stilstand tegen een boom aan de linkerzijde van de weg. Beide voertuigen werden vermoedelijk geheel vernield.

W-0279-2006 Inbraak in zorginstelling
In de nacht van donderdag op vrijdag werd ingebroken in de kantoorruimte van een zorginstelling in Serooskerke (W).
Er werden elf flatscreens gestolen. De totale waarde is niet bekend.

W-0280-2006 Diefstal portemonnee
Vrijdag tussen 09.00 en 10.30 uur werd op het Oranjeplein in Oost-Souburg de portemonnee van een 55-jarige inwoonster van Oost-Souburg gestolen.
De portemonnee, met daarin enkele honderden euro's en persoonlijke papieren, werd in een onbewaakt ogenblik uit haar tas gestolen.


---- --