Ingezonden persbericht


POA

PERSBERICHT

POA en BAMM samen sterker!

Leden stemmen voor streven naar fusie tussen POA en BAMM

STANDDAARBUITEN / ST. PHILIPSLAND - Nadat in december de leden van BAMM al vóór de fusieplannen hadden gestemd, hebben deze week ook de leden van POA zich met grote meerderheid uitgesproken vóór het streven naar een fusie op korte termijn tussen POA en BAMM.

Door deze voorgenomen fusie ontstaat er een nieuwe sterke vereniging met circa 750 leden, die ongeveer 25% van het Nederlandse consumptieareaal vertegenwoordigen. Beide verenigingen vullen elkaar goed aan en daardoor ontstaat er een vollediger pakket voor de leden. Samen staan we sterker en kunnen we nog beter de markt in beeld brengen , is de mening van de besturen van POA en BAMM. Ook de leden van beide clubs voelen dat zo.

POA en BAMM zijn inmiddels ook in gesprek met andere organisaties, o.a. LTO, ZLTO, LLTB en NAV, om voor de te vormen organisatie een breder draagvlak te creëren.

De nieuwe vereniging zal in eerste instantie de volgende activiteiten en producten voor telers aanbieden en zich bezig houden met:


- Actuele prijsinformatie voor aardappelen, uien en knolselderij;


- Actuele marktinformatie, enerzijds via nieuwsbrieven, anderzijds via een telefonisch informatiepunt en sms-informatieservice;


- Verkoopmogelijkheid van aardappelen middels Agro Trade bv;


- Belangenbehartiging waar nodig;


- Streven naar betere contracten en contractvoorwaarden;


- Streven naar verbetering marktstructuur;


- Internationaal overleg met andere telersgroeperingen in Noord-West Europa (NEPG);


- Verzamelen van areaalcijfers, opbrengsten en voorraadcijfers.

De nieuwe vereniging vertegenwoordigt na een fusie tussen POA en BAMM een groter aantal telers en kan efficiënter en goedkoper werken dan voorheen.

Het komende half jaar zal een nadere invulling gegeven worden aan de nieuwe organisatie. Het streven is om vóór 1 juli de fusie definitief aan de leden voor te leggen. De komende tijd zullen leden van beide clubs al wel gebruik kunnen maken van alle faciliteiten die POA en BAMM te bieden hebben.

Voor meer informatie kunt u bellen naar:
Dick Vogelaar: 0167 564 283 of 06 51 35 99 97

Wim van Nieuwenhuijzen: 06 52 40 14 16

20 januari 2006

BAMM

Groeneweg 43

Hogeweg 2

4758 SW Standaardbuiten

4675 PH St Philipsland

tel.: 0168-335994

tel: 0167-572455

fax: 0168-336673

fax: 0167-573507

e-mail: poa@poa-info.nl

e-mail: BAMM@ziezo.biz