Stadsdeel Westerpark Amsterdam


Feestelijke opening dependance openbare basisschool Westerpark

Woensdag 18 januari opende Dick Jansen, stadsdeelwethouder Onderwijs en Welzijn, de nieuw gebouwde dependance van openbare basisschool Westerpark aan de Van Hallstraat 621. Opening
In de ochtend was er een programma voor de leerlingen met een poppenkast- en een circusvoorstelling, een sportprogramma en muziekworkshops. Om 13.00 uur begon het officiële gedeelte voor ouders en genodigden. Er werden korte speeches gehouden en cadeaus uitgereikt door Dick Jansen, Dick Regenboog (directeur LATEI projectontwikkeling), Kees van Hattum (directeur Westerparkschool), de ouderraad en de collega's van het hoofdgebouw. Dick Jansen presenteerde de bouwplannen van het stadsdeel op het gebied van onderwijshuisvesting.
Tussen de speeches door lieten de leerlingen van de groepen 5 t/m 8 horen wat zij in de muziekworkshops hadden ingestudeerd; spectaculaire optredens met saxofoons en percussie. De nieuwe locatie
De dependance van de openbare basisschool Westerpark is ontstaan doordat een aantal jaren geleden de Frederik Hendrikschool en de Westerparkschool fuseerden. De dependence was toen gevestigd in het voormalige schoolgebouw van de Frederik Hendrikschool op het Van Oldenbarneveldtplein.
De Westerparkschool was zo succesvol dat er dringend meer ruimte nodig bleek voor de dependance. In het oude gebouw was uitbreiding niet mogelijk. De school heeft nu sinds het begin van dit schooljaar de nieuwe locatie aan de Van Hallstraat in gebruik. De school groeit enorm en vervult vooral de functie van buurtschool. Het aantal leerlingen is toegenomen tot 174, verdeeld over de groepen 1 tot en met 8. Het schoolgebouw maakt onderdeel uit van het nieuwbouwproject Meander II, een ontwikkeling van LATEI projectontwikkeling en Het Oosten/Kristal. In samenwerking met stadsdeel Westerpark is een programma opgesteld, dat niet alleen 227 koopwoningen en 72 sociale huurwoningen omvat, maar ook een basisschool met een overdekt speelplein, een openbare bibliotheek, naschoolse kinderopvang, ateliers en 2.160 m² bedrijfsruimte.