Gemeente Heerlen

Meepraten over het fietsbeleidsplan

De gemeente Heerlen werkt in samenwerking met de Fietsersbond en 3VO de komende maanden aan het opstellen van een nieuw Fietsbeleidsplan. In dat plan wordt beschreven op welke wijze de gemeente Heerlen de komende jaren het fietsen in de stad op een hoger niveau wil tillen. Een concreet programma, met fietsmaatregelen, -projecten en -acties die de komende jaren worden uitgevoerd, is onderdeel van het plan.

Uw mening telt!
Bij het opstellen van het plan wil de gemeente de bewoners van de stad en diverse belangengroepen in de gelegenheid stellen hun knelpunten en ideeën kenbaar te maken en eventuele oplossingen daarvoor. Het gaat hierbij bijvoorbeeld over de fietsroutes, de bereikbaarheid van de diverse voorzieningen per fiets, de verkeersveiligheid op de fiets, het stallen van de fiets, enzovoorts. Indien het knelpunt over een specifieke wijk of locatie gaat, dan is het belangrijk dat u deze wijk of locatie ook noemt. De knelpunten kunt u schriftelijk melden bij Gemeente Heerlen, t.a.v. de heer. N.Oroz, postbus 1, 6400 AA Heerlen. Reageren via e-mail kan ook naar n.oroz@heerlen.nl. Reageren kan ook via de site van de fietsersbond: www.fietsersbond.nl/meldpunt"mijnslechtstefietspad". Verbeterpunten die via deze site worden aangekaart worden doorgegeven naar de betreffende gemeente.

Planning
De komende tijd worden tevens verschillende Heerlense belangengroepen en organisaties geraadpleegd. Alle informatie wordt gebruikt om te komen tot een goed en gedragen Fietsbeleidsplan voor Heerlen. Het nieuwe Fietsbeleidsplan zal medio 2006 gereed zijn.

HEERLEN, 20 januari 2006
Concernstaf Communicatie
Monique Leurs
(045) 560 40 70
persvoorlichting@heerlen.nl

-----------------------