Provincie Gelderland

|                                            |Nr.   |2006-016       |
|                                            |Arnhem|20 januari 2006|
|                                            |,     |               |
ACTIVITEITEN IN EN OM HET PROVINCIEHUIS

De leden van het college van Gedeputeerde Staten vertegenwoordigen de provincie bij tal van gelegenheden. Naast de provincie organiseren verschillende instellingen en organisaties bijeenkomsten en activiteiten waar gedeputeerden en de Commissaris van de Koningin bij aanwezig zijn. Bijgaand een overzicht van de bijeenkomsten en activiteiten die in de komende periode van belang zijn.

Vrijdag 20 januari 2006

. Commissaris van de Koningin Cornielje bezoekt het nieuwe vakantieschip van de Nationale Vereniging de Zonnebloem. De volledig aangepaste riviercruiser maakt komende weken een exclusieve promotietour door Nederland (12.30 uur: Adres: Rijnhaven Arnhem. Meer informatie bij de Zonnebloem, mw. van Dongen tel. (076) 564 63 13/11)
. Gedeputeerde Nico Jan Wijsman is een van de inleiders bij de platformbijeenkomst van Health Valley. Het thema is innovatie in zorginstellingen en de zorg (Adres: Dekkerswald, Nijmeegsebaan 31, Groesbeek, contactpersoon Sytens, ir. I. Kamphuis tel. (026) 750 17 50)

Woensdag 25 januari 2006

. Vergadering Provinciale Staten. Aansluitend aan de vergadering is een presentatie van het project respect@school. (Aanvang 10.00 uur; Adres: Provinciehuis in Arnhem. Voor meer informatie zie www.gelderland.nl/respect)

Donderdag 26 januari 2006

. Gedeputeerde Marijke van Haaren reikt de 1000e reiswijzer uit aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Gelderland biedt bedrijven in haar provincie een jaar lang gratis gebruik van de Reiswijzer aan. Deze reiswijzer wordt op de site van het bedrijf geplaatst. Klanten en bezoekers van de bedrijven kunnen zo een compleet reisschema van deur tot deur met het openbaar vervoer op het scherm zien. (Aanvang 10.45 uur; Adres: Aula van het Radboud Universiteit, Comeniuslaan 2 in Nijmegen)
. Gedeputeerde Marijke van Haaren is op de informatieavond over de tracékeuze van de provinciale weg N303 in Putten. Daar zal het voorkeursalternatief van het college van Gedeputeerde Staten van Gelderland worden toegelicht. (Aanvang avond 19.30 uur; Adres: Zalencentrum Stroud in Putten)


. Gedeputeerde Hans Esmeijer bezoekt het seminar Cultural Governance in Utrecht. Dit seminar gaat in op de vraag hoe in de culturele sector een goed, verantwoord en transparant bestuur kan worden gevoerd. (09.00 tot 12.00 uur: Adres: Provinciehuis Utrecht, Pythagoraslaan 101, Utrecht)

Vrijdag 27 januari 2006

. Gedeputeerde Marijke van Haaren is aanwezig bij de start van Arriva 3B. Deze nieuwe vervoervorm bestaat uit een combinatie van regiotaxi en regulier openbaar vervoer. Voor reizigers komt er een telefoonnummer om de reis te bespreken en één vervoerbewijs, waarmee de reiziger een enkele reis met de regiotaxi kan maken en aansluitend 3 uur lang onbeperkt met het openbaar vervoer in de regio Rivierenland kan reizen. (meer informatie bij Heidi Verschoor, 06-557 90901)
. Gedeputeerde Marijke van Haaren reikt het Keurmerk Taxibedrijf uit aan Regiotaxi De Vallei. (Aanvang: 13.00 uur; Adres: Hotel de Wageningse Berg, Generaal Foulkesweg 96 in Wageningen)
. Commissaris van de Koningin Cornielje is aanwezig bij de buitengewone raadsvergadering van de gemeente Epe ter gelegenheid van het afscheid van burgemeester drs. L. Eland. (14.30 uur; Adres: Gemeentehuis Epe, Markt 14 in Epe)
. Gedeputeerde Hans Esmeijer bezoekt het jaarlijkse congres Jeugdzorg in Onderzoek over (wetenschappelijk) onderzoek in de jeugdzorg. Tijdens deze tweede editie staat onderzoek centraal naar de vraag: Wat werkt in de jeugdzorg? De focus ligt hierbij op algemeen werkzame factoren, of wel de ingrediënten van de hulp die de kans op effect bij welke doelgroep of hulpvorm dan ook vergroten. (09.00 - 17.00 uur: Adres: Theater Meervaart, Meer en Vaart 300, Amsterdam)
. Gedeputeerde Harry Keereweer ontvangt de PvdA-delegatie in het Europees Parlement voor een werkbezoek aan de Achterhoek, in het bijzonder de gemeenten Berkelland en Winterswijk. Het werkbezoek is erop gericht contacten te leggen in de regio en te zien wat daar gebeurt zoals de integrale herinrichting watersysteem Berkel "Steurig Vedan" en de Tricotagefabriek Winterswijk. (11.00 - 17.00 uur; ontvangst in Eibergen in het Muldershuis; daarna en route).

Zaterdag 28 januari 2006

. Gedeputeerde Harry Keereweer verricht de aftrap met een inleiding bij de kennisdag Particulier natuurbeheer: kansrijke onderneming. De bijeenkomst is bedoeld om belangstellenden te stimuleren voor particulier natuurbeheer. (10.00 - 12.00 uur; IPC Groene Ruimte, Koningsweg 35 te Schaarsbergen)

Maandag 30 januari 2006

. Gedeputeerde Marijke van Haaren reikt de Innovatieprijs Openbaar Vervoer uit tijdens de bijeenkomst van het GIP (Gelderse Innovatie Prijs). (19.00 - 21.15 uur; Adres: Gelredome in Arnhem)

Dinsdag 31 janauri 2006

. Gedeputeerde Harry Keereweer geeft een presentatie van de nieuwe inzichten over Park Over-Betuwe en reikt het eerste exemplaar uit van de brochure die is gemaakt als resultaat van de actualisering en uitwerking die vorig jaar heeft plaatsgevonden aan het recent opgerichte Recreatieplatform en enkele andere genodigden. Onder leiding van Paul Baeten vindt een kort spraakmakend interview met de genodigden plaats.(13.30 - 14.30 uur; koffiekamer in het Huis der Provincie, Markt 11 te Arnhem).

Woensdag 1 februari 2006

. Een van de eerste woonservicegebieden in Nederland wordt vandaag in Harderwijk geopend; het woonservicegebied en multifunctioneel centrum De Bogen. Mensen met behoefte aan zorg krijgen die ook aan huis, ook 's nachts. Er is dagopvang voor ouderen en er zijn werkplekken in het Grand Café voor mensen met een verstandelijke beperking. Andere inwoners van Harderwijk maken gebruik van de basisschool en kinderopvang. Sportverenigingen, de bibliotheek en de muziekschool bieden hier ook activiteiten aan. Gedeputeerde Nico Jan Wijsman houdt een inleiding over hoe de provincie Gelderland dit soort initiatieven ondersteunt. Met het programma Ontgroening en Vergrijzing worden zo de gevolgen van demografische ontwikkelingen op lokaal niveau bestreden. (10.00 uur; Adres: Grand Café Alleman, Triasplein in Harderwijk. Meer informatie de heer Langes (026) 359 97 61)
. In het kader van de Gelderse stijd tegen de Dakloosheid bezoekt Hans Esmeijer de gemeente Apeldoorn. Hij bezoekt daar onder meer instellingen die zich bezighouden met de opvang van daklozen en praat met betrokkenen over de daklozenproblematiek. (10.00 - 12.30 uur; Adres: Gemeente Apeldoorn, Marktplein 1, Apeldoorn).
. Gedeputeerde Harry Keereweer neemt deel aan een dialoogbijeenkomst van de Taskfore Verdroging over de aanpak en voortgang van de verdrogingsbestrijding rond het gebied Beekvliet. (15.30 - 17.00 uur; verzamelpunt voor werkbezoek nog niet bekend).
. Gedeputeerde Harry Keereweer verricht de openingshandeling ter gelegenheid van de afsluiting van het rioleringsproject Berkelland, waarmee de afvalwaterlozingen in het buitengebied van de voormalige gemeenten Eibergen en Neede worden opgeheven. (15.30 - 17.00 uur; gemeente Berkeland, locatie nog niet bekend).