Ingezonden persbericht

Fluke Networks InterpretAir(TM) WLAN software bespaart tijd en kosten

Laptopgebaseerde oplossing vereenvoudigt het instellen van 802.11a/b/g WLAN, simulatie, analyse en prestaties, en maakt van mysterieuze RF signaalgegevens visuele, bewerkbare informatie

BENELUX, 20060120 -- EVERETT, Washington (Verenigde Staten) - Fluke Networks kondigt vandaag de InterpretAir WLAN Survey software aan, een nieuwe laptopgebaseerde draadloze LAN onderzoekstool die netwerktechnici en systeemintegrators helpt bij het plannen van netwerkgebruik, het verifiëren van de feitelijke prestaties en het optimaliseren van de plaatsing van access points.


InterpretAir toont visuele resultaten in plaats van een lijst met gecompliceerde RF signaalgegevens. Problemen worden duidelijk aangegeven, samen met de handelingen die noodzakelijk zijn om ze op te lossen. InterpretAir, onderdeel van de uitgebreide reeks Network SuperVision Solutions(TM) van Fluke Networks, toont bijvoorbeeld een kaart waarop staat aangegeven op welke plaatsen extra access points nodig zijn.
Naast de planningsfunctie biedt InterpretAir een visuele representatie van feitelijke RF gezondheidsmetriek, waarmee het eenvoudiger is netwerken in te stellen voor optimale prestaties en potentiële problemen op te sporen voordat ze van invloed zijn op mobiele applicaties. Het product ondersteunt een reeks optionele WLAN netwerk-interfacekaarten, zodat de InterpretAir op 2,4GHz en 5GHz frequenties en in gemengde omgevingen met zowel 802.11a als 802.11b/g netwerken kan worden gebruikt.
"InterpretAir is een nieuw voorbeeld van de manier waarop Fluke Networks reageert op de behoeften van de klant op het gebied van draadloze oplossingen," aldus Mike Hadley, Fluke Networks Wireless Product Marketing Manager. "We leveren al tools voor analyse en probleemoplossing op zowel bekabelde als draadloze LAN's voor na het in gebruik nemen van deze netwerken. Met InterpretAir richten we ons op een ander onderdeel van de draadloze lifecycle. We stellen netwerkprofessionals in staat enerzijds planning voor het in gebruik nemen en voor uitbreiding uit te voeren, en anderzijds de WLAN prestaties na de installatie te verifiëren."
Een proactieve benadering van prestatieproblemen
Met gebruik van de geavanceerde simulatiefunctionaliteit van InterpretAir kunnen netwerkprofessionals het optimale aantal en de optimale locatie van access points bepalen voordat ze infrastructuur of apparaten aanschaffen en installeren. Dit bespaart geld, reduceert opstellingstijd, minimaliseert bewerkingen en garandeert dat het systeem naar verwachting presteert.
De testresultaten worden weergegeven op het feitelijke vloerplan waar het netwerk in gebruik is. Aangezien de software visuele representaties van meerdere meetcriteria in één overzicht biedt, wordt de analyse vereenvoudigd en de besluitvorming versneld.
Er kunnen aanpasbare drempels worden ingesteld voor variabelen zoals signaalsterkte, de signaal/ruisverhouding en access point overlap. Onderzoeksresultaten tonen aan in hoeverre het WLAN de eigen prestatiedoelstellingen van de IT-afdeling bereikt. Als InterpretAir een fout detecteert, ziet de gebruiker aan welke criteria in het desbetreffende gedeelte van het WLAN niet is voldaan.
Prijzen en levering
De InterpretAir Wireless Site Survey tool is beschikbaar voor onmiddellijke levering via de wereldwijde verkoopkanalen van Fluke Networks.
De aanbevolen Europese catalogusprijs bedraagt 3.495.


Over Fluke Networks
Fluke Networks biedt innovatieve oplossingen voor het testen, analyseren en controleren van bedrijfsnetwerken en telecommunicatienetwerken en de installatie en certificatie van het fiber en het koper dat de fundamenten van deze netwerken vormt. De uitgebreide reeks Network SuperVision Solutions(TM) bieden netwerkinstallateurs, -eigenaren en -beheerders superieure visie, waarbij snelheid, accuratesse en gebruiksgemak worden gecombineerd om de netwerkprestaties te optimaliseren. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Everett, Washington (Verenigde Staten) en de producten worden in meer dan 50 landen gedistribueerd. Voor meer informatie bezoekt u de website van Fluke Networks op www.flukenetworks.com.


Voor meer informatie, neemt u contact op met:

Fluke Networks:
Joost Meeuwis
EMEA Marcom Manager
Fluke Networks
+44 (0)1923 281331
joost.meeuwis@flukenetworks.com

Perscontacten
Carl Mills
+31(0)40-2110110
+31(0)40-2651020
Carl@mills-advertising.com
www.mills-advertising.com


Bezoek onze IT pressroom op:
www.it-pressroom.com/flukenetworks




Fluke Networks