Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

20 januari 2006

Vorden - Onruststokers ontmaskerd

Naar aanleiding van politiebericht, waarin werd gemeld dat twee jongens met een zogenaamd screammasker de op leeftijd zijnde bewoners van Villa Nuova aan de Zutphenseweg de stuipen op lijf jaagden, heeft de politie, mede dankzij tips, de identiteit van de jongens weten te achterhalen. Het betreft twee 15-jarige Vordense jongens. Direct nadat het bericht in de media was verschenen kwamen er niet alleen tips over de verdachten, maar ook meldingen war de jongeren hun "grap" hadden uitgehaald. De jongens waren, zo blijkt, meerdere avonden op pad geweest. Onder andere bij woningen aan de Brinkerhof en Hoetinkhof hadden ze bewoners laten schrikken. Naast de informatie uit het politieonderzoek kwam vanuit het thuisfront ook een reactie, waarop beide jongens aan het politiebureau een verklaring hebben afgelegd. Zij zijn onderhouden over hun gedragen waren erg geschrokken van de reacties. Ze hadden niet stilgestaan bij de mogelijke gevolgen. Zij zullen hun excuses gaan aanbieden aan e bewoners van Villa Nuova.

Zeddam - Automobiliste raakt gewond

Een 72-jarige automobiliste uit 's-Heerenberg raakte donderdagmorgen (19/1) rond 09.35 uur gewond na een aanrijding. De vrouw reed over de Terborgseweg. Bij de t-splitsing met de Oude Doetinchemseweg sloeg zij plotseling linksaf. Hierbij gaf ze geen voorrang aan een 67-jarige automobilist uit Rheden, met een aanrijding als gevolg. De vrouw had verwondingen aan haar been en werd met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De man bleef ongedeerd.

Doetinchem/Hengelo - Onder invloed

Een 26-jarige automobilist uit Doetinchem bleek afgelopen nacht (20/1) rond 01.35 uur bij een politiecontrole op de Europaweg in Doetinchem onder invloed van alcohol. De man blies 1,1 prom. Een 40-jarige automobilist blies rond 01.50 uur tijdens dezelfde controle 1,2 prom. Beide bestuurders kregen een boete.

Een 50-jarige automobilist blies afgelopen nacht (20/1) rond 02.20 uur bij en controle op de Banninkstraat in Hengelo 0,8 prom. Ook deze bestuurder kreeg een boete.

Varsseveld - Poging diefstal fiets

Donderdagavond (19/1) werd getracht de fiets van een 60-jarige inwoonster uit Varsseveld weg te nemen. Dit gebeurde rond 21.50 uur aan het Kerkplein. De eigenaresse zag een onbekende man bij haar fiets en ging polshoogte nemen. De man ging er vandoor en stapte in een witte bestelauto. Deze auto reed met gedoofde lichten richting de Spoortstraat. De politie is een onderzoek gestart en verzoekt mensen die de witte bestelbus gezien hebben dit te melden bij de politie via telefoonnummer 0900 8844.

Mechelen - Diefstal kluis bij bedrijf

Bij een bedrijf aan de Julianaweg werd in de nacht van woensdag op donderdag (19/1) ingebroken. Om binnen te komen werd een raam geforceerd. Met een steekwagen van het bedrijf werd een ongeveer 280 kg zware grijze kluis uit het pand gereden. De politie is een onderzoek gestart.

Winterswijk - Winkeldiefstal

Een 58-jarige inwoner uit Winterswijk werd donderdagmorgen (19/1) rond 11.50 uur betrapt in een winkel aan de Eelinkstraat. De man had een aquariumplantje ter waarde van E 2,99 weggenomen zonder te betalen. De man werd door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar kwam nog een plantje tevoorschijn. In overleg met justitie kreeg de man een boete van E 130,-.

Doetinchem - Aanhoudingen na veroorzaken overlast

De politie heeft donderdagavond (19/1) vier Doetinchemmers aangehouden wegens het veroorzaken van overlast. Rond 19.30 uur kreeg de politie een melding dat een groepje mannen bij de Carharinagarage overlast veroorzaakten. De vijf aanwezige Doetinchemmers kregen een boete en werden door de politie gewaarschuwd geen overlast meer te veroorzaken en daar weg te gaan. Enige tijd later troffen agenten twee van de vijf mannen weer aan bij de garage. Zij werden aangehouden. Tijdens de aanhoudingen begonnen twee andere mannen zich er mee te bemoeien en beledigden de agenten. Hierop werden ook zij aangehouden. Drie Doetinchemmers werden ingesloten, een vierde kon naar huis met een boete op zak.

Ruurlo - schennispleger

De politie in Ruurlo heeft de afgelopen dagen meerdere meldingen gehad van het plegen van schennis door een onbekende man. De feiten vinden in de avonduren plaats en meestal gaat de man gedeeltelijk ontkleed voor woningen staan waar de gordijnen niet gesloten zijn, om vervolgens de aandacht van de bewoners te trekken. De politie heeft de zaak in onderzoek en adviseert mensen die met een dergelijk feit geconfronteerd worden, om daar altijd melding van te doen via 0900 - 8844.

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --